ALDE despre CJA: „Ia decizia cea mai simplă: debarasarea de Aeroport!”

ALDE despre CJA: „Ia decizia cea mai simplă: debarasarea de Aeroport!”

În totală deviere de la principiile transparenței, descentralizării și subsidiarității, conducerea Consiliului Județean Arad dorește să renunțe la Aeroportul Arad și să îl transfere Ministerului Transporturilor ca parte a Aeroportului Traian Vuia din Timișoara, afirmă reprezentanţii ALDE Arad.

„Faptul că județul Arad deține în patrimoniu și administrare un aeroport este, sau cel puțin ar trebui să fie, un factor determinant pentru poziționarea municipiului Arad și a microregiunii ca un pol de dezvoltare economică, centru turistic ușor accesibil și nod aerian generator de venituri. Sunt cel puțin trei efecte de impact major pe care ar trebui să le producă un aeroport modern în regiunea în care este amplasat. Lucrările de amploare recepționate chiar în 2016, prin care Aeroportul Arad a fost dezvoltat și adus la standarde care îl fac atractiv pentru companiile aeriene, nu justifică o astfel de măsură din partea Consiliului Județean Arad ci, dimpotrivă, obligă la găsirea unei soluții viabile și urgente de a-l transforma într-un aeroport operațional și profitabil. Modele de bune practici și succes găsim în România, drept dovadă că se poate. Dacă succesul Iașiului poate fi eliminat din comparație, prin mărimea municipiului și lipsa concurenței, nu același lucru se poate spune despre aeroporturile din Satu Mare și Baia Mare – operaționale amândouă. Astfel că, deși are exemple concrete și soluții pe care le poate cel puțin imita, conducerea Consiliului Județean Arad – fără a se consulta cu cetățenii – ia decizia cea mai simplă: debarasarea de Aeroport!”, se arată într-un comunicat de presă al ALDE.

galis

„Vorbim despre o decizie cvasi ireversibilă, gravă, cu consecințe tragice pentru viitorul acestui județ. Vom insista ca Aeroportul Arad să rămână al arădenilor, așa cum, de fapt, este normal să se întâmple. În acest sens, ne vom folosi de toate pârghiile disponibile, acționând inclusiv prin intermediul reprezentanților noștri în Consiliul Județean’’, a afirmat Florin Galiș, președinte al organizației municipale ALDE Arad, candidat la Senat.

Situația prezentată mai sus este confirmată și întărită de Daniel Trifon, consilier județean ALDE Arad, care recurge la următoarea comparație: „Cazul se poate compara cu exemplul prin care un șofer moștenește un autoturism deosebit, dar nu știe să îl conducă; dă vina pe autoturism – că nu este suficient de modern- și astfel plătește o sumă exorbitantă să aducă tehnologia autoturismului la zi; își dă seama că nici cu autoturismul modernizat nu este capabil să îl conducă, astfel că decide să dea mașina vecinului – care se pare că este un șofer mai bun. Cedarea aeroportului – și implicit renunțarea la o șansă imensă pentru Arad – pare să fie singura cale pentru conducerea Consiliului Județean, care astfel demonstrează că este incapabilă să rezolve probleme majore și sacrifică interesele arădenilor în încercarea de a-și salva imaginea. Deosebit de important este să înțelegem cu toții că odată cedat, aeroportul nu va mai aparține arădenilor niciodată, la fel cum s-a întâmplat cu alte instituții și servicii cedate Timișoarei. Pe cale de consecință, ALDE Arad și eu personal, în calitate de consilier județean, vom face tot posibilul pentru a opri acest demers irațional și incalificabil”.

  1. Foarte bine ! Bravo, va sustin…

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.