ALDE: Medici valoroşi în spitale nesigure şi insalubre

ALDE: Medici valoroşi în spitale nesigure şi insalubre

ALDE Arad a luat poziţie după ce zilele trecute la Arad a fost organizată o gală de excelenţă în domeniul sănătăţii.

„Săptămâna trecută, Aradul a fost, gazda Galei de Excelență în domeniul sănătății. Trecem peste obiceiul nefast al politicienilor aflați vremelnic la putere, de a folosi orice eveniment drept pretext în a se etala ei înșiși, în locul adevăraților protagoniști ai manifestărilor organizate. Nici nu ne propunem să intrăm în judecăți legate de criteriile de selecție a vârfurilor arădene din cadrul specializărilor medicale premiate.

Un alt aspect se cuvine subliniat cu orice preț, anume că Aradul și, extrapolând, România se bucură de medici valoroși. Încă se bucură, am putea spunea, deoarece tot mai mulți preferă să se stabilească peste hotare pentru a-și putea împlini vocația la care au fost chemați. Să ne mirăm? Este cunoscut nivelul salarizării cadrelor medicale în România, dar și condițiile în care aceștia sunt nevoiți să își desfășoare activitatea. Numeroasele cazuri de infecții intraspitalicești stau drept mărturie. Infrastructura națională de sănătate lasă mult de dorit. Pe lângă faptul că avem spitale insalubre, ele sunt și nesigure. Conform unui studiu realizat, aproape 80 la sută dintre spitalele din România ar trebui să fie închise dacă s-ar aplica toate regulile, iar 30 la sută funcționează în clădiri cu risc seismic I sau II, lucru recunoscut de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

ALDE ia atitudine în fața acestei situații și nu o face prin promisiuni, nici prin atacuri neconstructive ori lamentări, ci prin soluții reale pentru bunăstarea familiilor de români”, se arată în comunicat.

„Planificarea investițională a partidului pe care îl reprezint este una generoasă cu domeniul sănătății. Astfel, în perioada 2017-2020 vor fi reabilitate și consolidate toate spitalele cu probleme. De asemenea, vor fi ridicate trei spitale regionale cu fonduri UE. Vor fi luate toate măsurile necesare pentru ca unitățile spitalicești din România să nu mai fie focare de infecție. În paralel, prin asigurarea unei motivații financiare corespunzătoare, îi vom convinge pe medicii noștri să rămână în țara care i-a format. Personal cunosc în amănunt problemele sistemului de sănătate întrucât am vizitat toate marile spitale ale țării în perioada când am lucrat la Sanevit, respectiv până când fabrica arădeană a fost preluată de Ministerul Sănătății. De asemenea, în decursul timpului am dezvoltat relații bune cu asociațiile profesionale din domeniul sănătății”, a declarat Florin Galiș, președinte al organizației municipale ALDE Arad, candidat la alegerile parlamentare pentru funcția de senator.

  1. Pana acu vreo 3luni ii lustruiai pantofii lu Falca , ca un slugoi credincios ce erai , acu vad ca slujesti fara rusine lui Calimache , asta da perversitate politica mai Papagalicescule !

    Raspunde
  2. Ai aparut clontoi!!!!

    Raspunde
  3. ce ai vrut sa fie premiat Turturica??nu ti-a iesit.

    Raspunde
  4. Da si la cel care repara dintii la grebla ii spune tot dentist.

    Raspunde
  5. Aualeu,uite ca recunoaste ca a lucrat la Sanevit!!!feritiva de magarus!!stie unitatile sanitare!!tulai doamne ,pe unde a trecut a lasat prapad,valeu doamne,oare ce urmeaza si unitatile pe care le-a vizitat?

    Raspunde
  6. ce vrei ma Galis sa ii iei locul la Falcone?mai nou esti si tu inginer constructor? poate ti-a promis locul lui dupa parlamentare!!!!!!!!!!

    Raspunde
  7. Lasa-l ma ca il furnica buzele……..

    Raspunde
  8. Cand erai la brat cu Falca de ce nu ai luat masuri ,ca spitalele erau in acelas hal!!!!!!!ce sa credem ca din ALDE vei face altceva comparativ cu PDL(PNL)???????????????????????????????????????

    Raspunde
  9. Nah,imi dau si eu aere!!!!!

    Raspunde
  10. Dai,ma,dai cu gazele,scuze aerele,ca atat sti cel mai bine.

    Raspunde
  11. alde este un partid plin de acoperiti sunt oamenii serviciilor

    Raspunde
  12. calimete le da clasa, galis ii un fel de alcapone al clasei politice aradene

    Raspunde
  13. in sfarsit se apleaca cineva si asupra sanatatii

    Raspunde
  14. Nu vedeti Cit de penibili sunteți postaci lui falca pote falca ii lustruia papuci lui galis diferența dintre ei este ca falca e un HOT notoriu si galis un om onest

    Raspunde
  15. comentariile voastre si pozitive si negative ma lasa rece

    Raspunde
  16. Mai, mai da ce multi postaci pe aici…vai de voi ! Mai acestia, voi nu aveti oglinda, nu vedeti ca sunteti praf, sunteti drept niste marionete ai maharilor acestui asa zis partid…pierdeti procente precum respirati!

    Raspunde
  17. Toti frustratii din nou la postat. Galis daca ar fi fost sluga lui Falca erau si acuma in PNL impreuna. Dar nicio problema, postati pana va vine rau, pe Galis si Calimente ii veti vedea in Parlament. asa ca domnule Ciupe & Co puteti sa incepeti sa va dati pumni in coaie. Nu faceti nimic altceva decat sa postati mizerii ori de cate ori apare Galis. Apropo Ciupeistilor, ati fost azi sa ii faceti felatia domnului Gogu ?

    Raspunde
    • Ma simt nevoita sa ii dau raspunsul acestui ins care se da drept Ciupe cu numele si sa vedeti de ce;uite ce declara Calimente in urma cu cateva luni,inainte de a intra in ALDE „Deputatul Mihăiţă Calimente este liniştit în privinţa plecărilor din PNL Arad la gruparea Tăriceanu, el declarând, astăzi la conferinţa de presă, că “oamenii care au fost cândva în partidul liberal şi acum nu mai au nicio activitate, probabil stau acasă, şi acum probabil vor pleca înspre aşa zisul partid al lui Tăriceanu”.Pai daca la acea vreme judeca Calimente ca ASA ZISUL PARTID,acum ca este in el cum ii zice,sau ce parere poate avea?sigur,ca om de bine am intrebari la adresa lui Calimente .Sunt sigura ca si alti gandesc la fel,ce parere putem avea noi despre Calimente,daca el declara de partidul lui Tariceanu ca este format din oameni care se plictisesc?

      Raspunde
  18. Galis este un om onest si daca se imbraca si se compoarta cu stil nu inseamna ca ii un mafiot sau hot.
    Nu are pantalonii bagati in cur sau mulati pe buci ca domnul primar, dar stie sa se faca placut. Mi as dorii mai multi oameni politici de talia lui Galis in Romania.

    Raspunde
  19. Singurul partid politic care se pronunta in cazul medicilor. Aradul scoate sute de diplome in domeniul medicinei dar putini raman! Bravo dle Galis

    Raspunde
  20. Cand ma uit la ce liste au cei de la PNL, ca de acolo pleaca treaba cu frustrarile si comentariile rautacioase, sincer domnilor, puteti posta pana ametiti, pierdeti teren, e de rau, nu mai merge cu maimutareala!

    Raspunde
  21. A, era sa uit, apropos de lustruit pantofii lui Falca, toti i-ati lustruit pantofii, asadar stiti bine cum sta treaba, dar nu inseamna ca a facut-o si Galis, iar acum atu trecut la next level, acum stati in genunchi la covocarea tatucului….

    Raspunde
  22. Din fericire nu toti aradenii sunt fraieri , sa-i vada in parlament pe cei doi „liberali”care candideaza pe listele ALDE!!!

    Raspunde
  23. Oparitul,oparitul,vad ca nu stiti,,,,,,,

    Raspunde
  24. dr. Ioan Nicolae Branea 16 noiembrie, 2016, 12:02 am

    Bine punctat domnule Galis! Sunt convins ca alaturi de experienta dlui Calimente în sfera marii politici veti ajuta Aradul din primul plen al tarii. aradenii va vor vota! forta ALDE

    Raspunde
  25. Am vazut PNL la guvernare, i’am vazut si pe PDL, am admirat si PSDistii la marea guvernare. Cred ca au aratat toti ce stiu. Asa ca este randul ALDE. Votul merge la ALDE

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.