ALDE sprijină iniţiativa „Prima Investiție”, după modelul „Prima Casă” ori „Prima Mașină”

ALDE sprijină iniţiativa „Prima Investiție”, după modelul „Prima Casă” ori „Prima Mașină”

Conform unei studiu realizat de Standard & Poor’s Ratings la finele anului 2015, țara noastră se situa pe locul 124 din 143 de poziții, într-o ierarhie globală ce măsura nivelul de educație financiară a populației, aproape la egalitate cu state precum Honduras, Sudan sau Uzbekistan, se arată într-un comunicat de presă al ALDE Arad.

„Trăim într-o lume în permanentă schimbare, ce te obligă să ții pasul, să fii educat și informat. Astfel stau lucrurile și în ceea ce privește educația financiară. Capitol la care România a ajuns să stea extrem de prost încă de pe vremea în care era condusă de un partid liberal doar cu numele”, se afirmă în comunicat.

Este tocmai ceea ce își propune să schimbe ALDE, promotor al valorilor dreptei autentice. „Este imperios necesar ca oamenii să fie învățați, de pildă, cum funcționează dobânzile, că trebuie să economisească sau să investească în perspectiva pensionării. Vorbim despre aspecte practice, despre ABC-ul financiar” – subliniază Florin Galiș, președintele organizației municipale ALDE Arad.

În acest context, Galiș salută și îmbrățișează recenta inițiativă a președintelui Bursei de Valori București, Lucian Anghel, care propune ca, după modelul „Prima Casă” ori „Prima Mașină”, să existe în România și „Prima Investiție”: „Împărtășesc ideea unui asemenea proiect. Economisirea și investițiile trebuie încurajate respectiv promovate în rândurile românilor obișnuiți. Ar fi benefic să avem o Zi Națională a Investițiilor, personal susțin un asemenea demers. Ar ajuta la creșterea culturii financiare a fiecărui român. Implicit, ar fi o șansă în direcția unei vieți mai bune, mai liniștite” .

Loading...
 1. nu mai intoxicati oamenii cu asemenea comunicate.jalnic ‘

  Raspunde
 2. Comunicat pertinent si la obiect. Felicitari

  Raspunde
 3. PApagalul zburător. 17 mai, 2017, 6:05 pm

  Comunicat de toată jena, tu când lansezi programul primul loc de muncă adevărat ?

  Raspunde
 4. Păi,mă ,TU tocmai din acel partid provii ! L-ai lăsat în urmă, în speranța că noi cei ce te urmărim prin ziare nu ne vom da seama, iar acum afirmi cu TUPEUL specific că “România a ajuns să stea extrem de prost încă de pe vremea în care era condusă de un partid liberal doar cu numele”,ești culmea! TU AI COPII? TE POȚI UITA ÎN OCHII LOR?CHIAR NU TE GÂNDEȘTI LA REPERCUSIUNI?

  Raspunde
 5. Galiș mai opreștete,nu te mai plimba pe la toate partidele,că le strici imaginea,huoooooooooooooo

  Raspunde
 6. Da tu unde le-ai invatat?ca ai fost numit director(doar tu stii ce ai fost in stare ptr.a primii aceste posturi) pe unele deconcentrate si din cate imi aduc eu aminte le-ai falimentat.Oare nu iti aduci tu aminte de fosta fabrica de seringi din Romania,care avea locatia in Arad,pe langa Kuki,vezi el a ramas in picioare ,dar fabrica e la pamant,foarte interesant sa vii acum sa ne dai TU lectii,care iti erau valabile tie.

  Raspunde
 7. SERINGARULE,AI APARUT?

  Raspunde
 8. Frumos spus -te citez-„Trăim într-o lume în permanentă schimbare”-dar TU esti cel schimbator,de la un partid la altul,cum se infinteaza unul nou,hop si tu ,cum drac reusesti sa-i pacalesti !!!!!!!!!!

  Raspunde
 9. Cei asa de greu de inteles ? e IUDA, , ,

  Raspunde
 10. Cei Galise,ai schimbat profilul?

  Raspunde
 11. Hai ca mor de ras, tu si “ABC-ul financiar”.Fratilor chiar sa fiti atenti la el si sa nu faceti ca el, de rusine familia,ca vor venii asupra voastra urmarile(Desanca-i).Ca el nu,in nici un caz,Galis pedagog-ul,ha,ha,nah ca asta-i buna.

  Raspunde
 12. Judecatorul de serviciu 19 mai, 2017, 10:52 am

  Tu Galis,sustii casatoria dintre un barbat si o femeie?

  Raspunde
 13. Judecatorul de serviciu 22 mai, 2017, 10:45 am

  Domnule Galis,pe cand si prima bicicleta?Nu la cea fara pedale ma refer !

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.