ALDE: „Ziua Națională nu este ziua puterii”

ALDE: „Ziua Națională nu este ziua puterii”

Sărbătoarea de 1 Decembrie este sărbătoarea întregii Românii și a tuturor românilor. Nu, însă, și pentru președintele țării, Klaus Iohannis, care fie nu știe acest lucru, fie pur și simplu îl ignoră din motive numai de el cunoscute. Decizia de a-i nu invita la parada militară organizată cu acest prilej, și nici la recepția de la Palatul Cotroceni, pe domnii Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea și Victor Ponta, denotă o atitudine gravă, condamnabilă din partea Șefului Statului, se arată într-un comunicat de presă al ALDE Arad.

„Președintele Iohannis vorbește despre criterii ce au stat la baza întocmirii listei de invitați, mai exact despre «criterii de integritate», «inexistența unor probleme penale» și «cutume europene». Domnia-sa a folosit de nenumărate ori termenul de «penal» în mod greșit, după bunul său plac, făcând trimitere – precum în cazul copreședintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu – la persoane necondamnate de justiția română. Se pare că pentru domnul președinte funcționează prezumția de vinovăție, funcție de baricada politică pe care se găsește politicianul respectiv. Îi reamintim că, în accepțiunea și interpretarea de mai sus, evident eronate, dânsul este la rândul său penal. Tot atât de penal precum domnul Tăriceanu. Doar că beneficiază, vremelnic, de imunitate. Revenind la miezul problemei, merită subliniat că pe parcursul mandatului său de primar al Sibiului, Klaus Iohannis nu a participat la nici o manifestare de Ziua Națională a României”, se arată în comunicat.

galis

„Dacă atunci, din funcția publică deținută, nu a considerat simbolurile naționale ca fiind importante, de ce le-ar considera acum? Ce așteptări să avem de la domnia-sa? Președintele ar trebui să fie un factor de coeziune, de unitate într-o Românie de astăzi măcinată de dispute politice. În loc să fie astfel, Klaus Iohannis este președinte-jucător. Și joacă prost. Îndeamnă mai degrabă la vrajbă, dezbinare, ură, resentimente. Este un fapt reprobabil. Invitațiile ar fi trebuit să fie instituționale, nu personale. 1 Decembrie nu este ziua puterii, nici a președintelui. Nu vorbim despre ziua de naștere a domnului Iohannis, la care invitațiile pot fi discreționare, vorbim totuși despre Ziua Națională” – remarcă Florin Galiș, candidat al ALDE Arad pentru Senat la alegerile parlamentare.

  1. Bine mentionat si foarte adevarat. Desteptilor acuma v’ati luat tara inapoi si a’ti facut’o cadou nemtalailor….

    Raspunde
  2. Presedintele factor de stabilitate ??? Presedintele apolitic ??? Presedintele patriot ???
    Putem sa ne mandrim cu el peste hotare. Dar la noi in tara din pacate lasa mult de dorit. Sper ca peste 2 ani v’om avea cu totii mai multa minte…

    Raspunde
  3. Ma Iuda numita Galis-Seringaru la alegerile prezidentiale erai cel mai infocat sustinator a lui Johannis ,aveai spume de 3 degete pe tine de atata efort depus pentru nemtalau , acuma dovedesti din plin ca nu esti decat un camelion ipocrit ! romanii aradeni nu au nevoie de vrajelile tale electorale , Prefacutule ! LA MULTI ANI ROMANILOR !!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.