ALERTĂ ALIMENTARĂ: Înghețată cu prea mulți stabilizatori, retrasa de pe piață

ALERTĂ ALIMENTARĂ: Înghețată cu prea mulți stabilizatori, retrasa de pe piață

Mai multe sortimente de înghetaţă „La Strada” de căpşuni au fost retrase din Auchan, Cora şi Carrefour.

Acest lucru a fost decis după ce producătorul a fost informat că unul dintre stabilizatorii folosiţi are conţinut de oxid de etilenă peste limitele premise.

”Vă informăm că Macromex recheamă produsele de îngheţată «La Strada Căpşune». Compania Macromex, în calitate de proprietar al mărcii de îngheţată La Strada, produsă în Franţa, a fost informată de către unul din furnizorii săi cu privire la o problemă a stabilizatorilor de plante, al căror conţinut de oxid de etilenă depăşeşte limitele premise de reglementările în vigoare. Acest fapt are impact asupra anumitor produse La Strada. Stabilizatorii pe baza de plante folosiţi în producerea îngheţatei La Strada sunt folosiţi în cantităţi extrem de mici în produsele finite, astfel încât considerăm că nu prezintă un risc pentru sănătatea consumatorilor”, se arată în informarea postată pe site-ul ANSVSA.

Consumatorii sunt sfătuiţi, dacă doresc rambursarea costului, să returneze, la magazinul de la care au cumpărat, produsul sau ambalajul din loturile menţionate în lista, până la dată limita de 16 august.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.