ALERTĂ de ATENTATE cu BOMBĂ la Chişinău, înaintea VIZITEI lui Klaus Iohannis!

ALERTĂ de ATENTATE cu BOMBĂ la Chişinău, înaintea VIZITEI lui Klaus Iohannis!

Chişinăul este în alertă, marţi dimineaţă, două bănci comerciale fiind posibile ţinte ale unor atacuri cu bombă.

Starea de alertă s-a instalat în capitala Republicii Moldova în condiţiile în care Klaus Iohannis este aşteptat în Chișinău, unde va efectua o vizită oficială marţi şi miercuri. Şeful statului român este aşteptat de oficialii moldoveni în jurul orei 15.00.

Primele două alerte cu bombă s-au înregistrat după ce angajații care asigurau paza a două bănci comerciale din capitala Republicii Moldova au informat poliția că sediile acestor instituții au fost minate, informează portalul Unimedia.

Apelul la numărul de urgenţă a venit în jurul orei 9.00, din partea paznicilor celor două instituţii bancare. Aceştia au anunţat poliţia că în clădirile respective au fost amplasate bombe.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Municipale Chişinău a confirmat informaţia pentru jurnaliştii moldoveni.

„Poliţia a fost alertată de angajaţii de pază a acestor bănci, care la rândul lor au primit mesaje prin sms, precum că sediile a două bănci diferite au fost minate. Urmează a fi aplicate toate procedurile de verificare. Informaţia a parvenit la orele 9.00”, a declarat reprezentantul poliţiei Adrian Jovmir pentru Publika.

Mai multe echipaje ale poliției, însoțite de geniști de la unitatea BombTeh, s-au deplasat la fața locului. Angajații celor două bănci au fost evacuați, menționează Unimedia.

Circulaţia autoturismelor este îngreunată în zonă, întrucât perimetrul a fost izolat de către autorităţi.

Foto: omg.md

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.