ALERTĂ de la Meteo: Se anunţă POTOP! Care sunt regiunile vizate

ALERTĂ de la Meteo: Se anunţă POTOP! Care sunt regiunile vizate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două coduri galbene de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.

Primul cod galben este valabil de luni, ora 21, până marți dimineaţă, la ora 9.

Potrivit ANM, în Banat, Oltenia, sudul Transilvaniei și al Crișanei, precum și în vestul și nordul Munteniei vântul va avea intensificări de 55 – 65 km/h.
În vestul și sud-vestul teritoriului va ploua iar în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, ploile vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 25 l/mp și, izolat, 40 l/mp. În partea a doua a intervalului vântul se va intensifica și în centrul țării, unde rafalele vor fi cuprinse între 50 și 60 km/h.

Cel de al doilea cod galben a fost emis pentru intervalul 13 octombrie (ora 9) – 13 octombrie (ora 21).

Vântul va sufla tare la munte, cu rafale de 100 – 130 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar, vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze cuprinse între 55 – 65 km/h. Local, în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova viteza vântului va fi de 70 – 80 km/h.

În cea mai mare parte a țării va ploua temporar. Acestea vor avea și caracter torențial iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.