ALERTĂ de VREME REA: Ninsori, polei şi intensificări ale vântului

ALERTĂ de VREME REA: Ninsori, polei şi intensificări ale vântului

Administraţia Naţională de Meteorologie prognozează ninsori, depunere de polei și intensificări ale vântului în intervalul 3 – 5 ianuarie 2015, în Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova, Banat, Dobrogea şi estul Munteniei. Pe drumurile naționale și europene, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) SA acţionează preventiv, răspândind materiale antiderapante.

„Atenţionăm participanţii la traficul rutier asupra faptului că, din cauza precipitațiilor mixte şi a temperaturilor scazute, poate apărea fenomenul de spălare a materialelor antiderapante răspândite pe partea carosabilă a drumurilor naţionale şi a sectoarelor de autostrăzi, în aceste zone existând posibilitatea ca pe anumite sectoare să alterneze suprafeţe lunecoase cu suprafeţe umede”, precizează reprezentanţii CNADNR SA.

În paralel, CNADNR SA monitorizarea modul în care îşi desfăşoară activitatea firmele angajate pentru întreţinerea pe timp de iarnă a reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi.

În acest context, al condiţiilor meteo nefavorabile, CNADNR SA recomandă tuturor participanţilor la trafic să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant şi lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să folosească cât mai mult frâna de motor şi să evite depăşirile acolo unde nu există suficient spaţiu şi suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiţii de maximă siguranţă.

„Rugăm participanţii la trafic să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării reţelei de drumuri naţionale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360. De asemenea, reamintim participanţilor la trafic că pot furniza şi obţine informaţii despre starea reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe pagina de web a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA www.cnadnr.ro”, au mai precizat reprezentanţii CNADNR.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.