Alertă din cauza VIESPILOR: DEVOREAZĂ albine şi POT UCIDE OAMENI

Alertă din cauza VIESPILOR: DEVOREAZĂ albine şi POT UCIDE OAMENI

Alertă maximă în Anglia, după ce s-a aflat că o specie de insecte care pot devora albine și chiar omorî oameni au ajuns pe teritoriul Regatului Unit.

Este vorba despre o specie de viespi asiatice, care au circa 3 centimetri lungime. Acestea au ajuns în anul 2004 în Franța odată cu un transport de ceramică din China. De atunci, insectele s-au răspândit în toată ţara, făcând și primele victime.

Cel puţin şase persoane au murit din cauza şocului anafilactic, după ce au fost înţepate de acest tip de viespi, care pot devora până la 50 de albine pe zi.

Acum, se pare că viespile din Orientul Îndepărtat au ajuns în Marea Britanie şi au fost văzute săptămâna trecută în Kent, Surrey, Sussex şi Devon.

În presă, au apărut informații conform cărora un bărbat din Kent ar fi omorât, zilele trecute, în grădina sa, o astfel de viespe, care ar avea acum circa 5 centimetri lungime.

Autorităţile au transmis că nu au fost confirmate prezențe ale viespilor în Marea Britanie, însă, vor fi investigate semnalările din sudul Angliei.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.