ALERTĂ în România din cauza unui VIRUS UCIGAŞ! Stare de URGENŢĂ în întreaga lume

ALERTĂ în România din cauza unui VIRUS UCIGAŞ! Stare de URGENŢĂ în întreaga lume

România a luat primele măsuri împotriva unui virus mortal din China care băgat în şedinţă Organizaţia Mondială a Sănătăţii, organism de la care se aşteaptă instaurarea unei stări de urgenţă în întreaga lume.

„Astăzi, la Geneva, este o sedință de urgență convocată de OMS. E probabil să declare urgență la nivel global, noi am făcut în afară de grupul de lucru nominalizarea unităților sanitare care să primeasca pacienții, este vorba despre spitalele de boli infecțioase Matei Balș, din București, și cele de boli infecțioase din Iași, Cluj, Timișoara. S-a stabilit achiziția de reactivi și pilotarea diagnosticului de laborator. În ceea ce privește măsurile de la aeroport, sunt similare cu cele din timpul epidemiei de gripă, informații pentru călători, posibilitatea de achiziție de termo-scanere pentru depistarea persoanelor cu febră, care să asigure permanența serviciilor medicale”, a declarat medicul Alexandru Rafila, citat de Realitatea.net.

Virusul, care a dus deja la moartea mai multor persoane, se răspândeşte cu repeziciune.

„Acest nou virus are altă structură genetică. Ca atare, primerii sunt puși la dispoziție de OMS, de unde achiziționăm și noi și este standardizat, lucrăm standardizat. Vom avea un diagnostic și vom lucra cât se poate de clar, și acest lucru îl face Balș”, a declarat Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infecţioase, citat de Realitatea.net.

Semnele de îmbolnăvire cu acest nou virus, care provoacă o pneumonie, sunt tusea, febra şi insuficienţa respiratorie. Virus este din aceeaşi familie de virusuri ca şi cel care stă la baza sindromului respirator acut sever (SARS), potrivit cercetătorilor chinezi.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.