ALERTĂ la cel mai înalt nivel la Bruxelles. Populația ÎN STARE DE ALERTĂ. Metroul, ÎNCHIS

ALERTĂ la cel mai înalt nivel la Bruxelles. Populația ÎN STARE DE ALERTĂ. Metroul, ÎNCHIS

Metroul din Bruxelles a fost închis sâmbătă, după ce autorităţile din capitala Belgiei au atenţionat populaţia să evite mulţimile din cauza unei „ameninţări grave şi iminente”.

„La recomandarea Centrului de Criză al Serviciului Publice Federal de Interne (Ministerul de Interne), toate staţiile de metrou vor rămâne închise sâmbătă. Este o măsură de precauţie”, a anunţat sâmbătă dimineaţa compania publică de transport din Bruxelles (STIB) pe pagina sa de Internet.

Organizaţia de Coordonare pentru Analiza Ameninţării (OCAM), aflată în subordinea Ministerului de Interne a precizat într-un comunicat că „nivelul de alertă teroristă a trecut la nivelul 4, foarte grav” în zonă.

OCAM a vorbit despre „o ameninţare gravă şi iminentă ce necesită luarea de măsuri de securitate specifice, precum şi recomandări speciale pentru populaţie”.

Centrul a lansat un apel către locuitorii capitalei belgiene să evite „locurile cu concentrare masivă de persoane”, dând ca exemple „concertele, marile evenimente, gările şi aeroporturile, staţiile de transport în comun”, precum şi zonele comerciale foarte frecventate.

Purtătorul de cuvânt al centrului de criza a refuzat să spună ce a determinat ridicarea nivelului de alertă.

Decizia de ridicare la maxim a nivelului de alertă a venit la câteva ore după ce un suspect arestat în Belgia a fost pus sub acuzare pentru terorism de justiţia belgiană în legătură cu atentatele jihadiste care au dus la moartea a 130 de persoane la Paris în data de 13 noiembrie.

Foto: novinite.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.