Alertă la nivel european: Încălţăminte pentru copii cancerigenă!

Alertă la nivel european: Încălţăminte pentru copii cancerigenă!

O alertă europeană a fost emisă recent cu privire la existența pe piața UE a unor încălțăminte pentru copii la a căror fabricare a fost folosit un material interzis.

Asociația Pro Consumatori (APC) avertizează că a fost emisă o alertă europeană la data de 26 noiembrie de Germania prin Sistemul european de alertă rapidă Safety Gate cu privire la existența pe piața Uniunii Europene a produsului „Sandale pentru copii din piele roz” fabricat în Tunisia.

În compoziţia pielii găsindu-se prin analiză de laborator o cantitate de 5,6 mg/kg crom VI (crom hexavalent). În Uniunea Europeană este interzis folosirea cromului hexavalent la tăbăcirea pieilor utilizate la fabricarea încălțămintei. Toxicitatea şi mutagenicitatea cromului hexavalent sunt bine-cunoscute. Expunerea la compuşii cromului hexavalent poate cauza alergii cutanate, dermatite, ulceraţii, perforaţii ale septului nazal şi carcinoame bronşice.

În vederea identificării cu ușurință a acestui articol, facem cunoscut următoarea descriere a produsului:

sandalele pentru copii din piele roz au tălpi din plastic de culoare argintiu-roz pe fața produsului, pe linia mediană a sandalei, fiind aplicate două inimi strălucitoare.

produsul este ambalat într-o cutie verde.

marca produsului este Bambulini.

Fiind vorba despre un produs contrafăcut și având în compoziția acestuia o substanță cancerigenă, Asociația Pro Consumatori le recomandă consumatorilor în situația în care identifică la vânzare acest produs să anunțe următoarele instituții ale statului: Poliția sau Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor/Comisariatele Regionale pentru Protecția Consumatorilor/Comisariatele Județene pentru Protecția Consumatorilor.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.