ALERTĂ la SEBIȘ: Case în PERICOL de a lua FOC. Pompierii se LUPTĂ cu FLĂCĂRILE

ALERTĂ la SEBIȘ: Case în PERICOL de a lua FOC. Pompierii se LUPTĂ cu FLĂCĂRILE

Pompierii sebișeni intervin în aceste momente pentru a stinge un incendiu de vegetație uscată care s-ar putea propaga la casele din apropiere.

Detașamentul de Pompieri Sebiș intervine în orașul Sebiș pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscată. După ce a incendiat terenul „gospodarul” a plecat și a lăsat focul nesupravegheat, acesta s-a propagat rapid punând în pericol casele din apropiere.

„În acest moment pompierii sebișeni acționează pentru limitarea și stingerea incendiului. Astfel de intervenții sunt dificile mai ales în condiții de vânt deoarece în cele mai multe cazuri nu se poate ajunge cu autospeciala de stingere un zona incendiului. Chiar dacă sunt «doar incendii de vegetație» acestea presupun deplasare de forțe și mijloace care generrază costuri”, precizează George Pleșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad.

În ultimele 24 de ore, subunitățile ISU Arad au intervenit pentru stingerea unui număr de cinci incendii de vegetație.

Pentru că până acum nu a avut efectul dorit, pompierii fac din nou un apel către populatie: „Renunțați la curățarea terenurilor prin incendiere! Consecintele pot fi grave!”

UPDATE/ Focul a fost stins, în cele din urmă, de echipajele de intervenţie ale pompierilor.

Foto: ISU Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.