Alertă meteo. Aradul sub cod portocaliu de vijelii

Alertă meteo. Aradul sub cod portocaliu de vijelii

Județul Arad se va afla sub incidența avertizării meteorologice de cod portocaliu în perioada 21 iulie, ora 18 – 22 iulie, ora 6.

Conform informării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, în intervalul menționat sunt prognozate intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp).

„Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele meteorologice avertizate, pompierii din cadrul ISU Arad sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență, forțele de intervenție fiind suplimentate la nevoie.

Pentru prevenirea unor situații de urgență, reamintim populaţiei să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.

Aparatele şi alte echipamente electrice (tv, computere, aparatele de aer condiţionat etc.) vor fi deconectate de la priză, deoarece acestea pot fi defectate ca urmare a descărcărilor electrice atmosferice.

Informații suplimentare despre modul de comportare i‌n cazul producerii unor situat‌ii de urgent‌a‌ pot fi obt‌inute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.”, precizează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Sursă foto text: ANM

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.