Alertă meteo. Cod galben de vânt puternic emis pentru județul Arad

Alertă meteo. Cod galben de vânt puternic emis pentru județul Arad

O avertizare meteorologică de cod galben a fost emisă pentru județul Arad, perioada de valabilitate fiind 17 ianuarie, ora 11 – 19 ianuarie, ora 18.

Fenomenele vizate sunt intensificări susținute ale vântului și cantități importante de apă în zona montană. La munte, în Banat, Crișana, Maramureș, Dobrogea și în nord-vestul Transilvaniei, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h.

În zona montană se vor acumula cantități de precipitații în general de 25…40 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1500 m mixte.

Temporar va ploua și în restul teritoriului, în special în jumătatea de vest, unde se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 20…25 l/mp. Din seara zilei de miercuri (18 ianuarie), la început în regiunile vestice, apoi treptat și în zonele de munte, vântul va slăbi în intensitate.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a mai emis alte două avertizări, una de cod portocaliu și alta de cod roșu.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) face apel către conducătorii auto ca în aceste condiții să circule cu atenție, să adapteze viteza la condițiile meteo existente, să evite frânările și schimbările de direcție bruște, să păstreze distanța corespunzătoare față de ceilalți participanți la trafic și să respecte restricțiile instituite pe rețeaua rutieră, acolo unde este cazul. Totodată, șoferii sunt sfătuiți să nu se deplaseze în zonele montane cu autovehiculele neechipate corespunzător pentru iarnă.

Foto: Arhivă

Sursă foto text: ANM

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.