ALERTĂ METEO: Cod GALBEN în aproape TOATĂ țara. Care sunt județele afectate

ALERTĂ METEO: Cod GALBEN în aproape TOATĂ țara. Care sunt județele afectate

Administrația Națională de meteorologie a anunțat că în cursul acestei zile în mare parte a României se va manifesta un cod galben de vreme rea.

În ziua de 14 aprilie, între orele 6 și 21, se instaurează codul galben de vânt puternic, cu intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…70 km/h.

Această avertizare este valabilă în Banat și Crișana, apoi treptat și în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei, Oltenia, iar din orele amiezii și în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei.

Vântul va avea intensificări și la munte, unde se vor semnala precipitații mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile și rafalele vor depăşi 70…90 km/h, spulberând zăpada. Se va depune strat nou de zăpadă în nordul Carpaților Orientali și, mai ales pe creste, în restul masivelor montane.

În perioada 14 aprilie, ora 21 și 15 aprilie ora 06, în Dobrogea, sudul Moldovei și în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…75 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80…100 km/h, spulberând zăpada.

În regiunile vestice, nordice și centrale se vor înregistra temperaturi minime predominant negative, astfel că pe arii relativ extinse se va semnala brumă și local îngheț la sol.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.