UPDATE / ALERTĂ EXTREMĂ! COD PORTOCALIU în județul Arad. În ce localități lovește potopul

UPDATE / ALERTĂ EXTREMĂ! COD PORTOCALIU în județul Arad. În ce localități lovește potopul

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad anunță că în această seară, în intervalul orar 20,35 – 21,40, meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad.

Aceasta vizează localitățile: Chișineu-Criș, Șicula, Sintea Mare, Mișca, Cermei, Șepreuș, Pilu și Zerind.

Potrivit ISU, „se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele meteorologice avertizate, pompierii militari arădeni sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență, forțele de intervenție fiind suplimentate la nevoie.

Totodată, a fost transmis RO-Alert pentru U.A.T.-urile vizate de avertizări.”

Informații suplimentare despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obt‌inute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

UPDATE / RO-Alert: Alertă extremă

Arădenii au fost avertizați din nou, la ora 22,50, prin mesaj RO-Alert, că în intervalul orar 22,55 – 00,00, vor avea loc intensificări ale vântului, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție”, se arată în mesaj.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.