ALERTĂ METEO de ULTIMĂ ORĂ: Cod GALBEN în 29 de județe

ALERTĂ METEO de ULTIMĂ ORĂ: Cod GALBEN în 29 de județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben pentru următoarele zile în mai multe județe din România.

Codul galben intră în vigoare miercuri la ora 14:00 și expiră la ora 20:00, județele vizate fiind: Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara și Alba.

Vântul va avea intensificări cu viteze cuprinse între 55 și 65 km/h, iar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp.

Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi pe arii restrânse și în restul Transilvaniei, mai ales în noaptea de miercuri spre joi.

O altă alertă începe joi la ora 11:00 și expiră la ora 21:00, meteorologii anunțând intensificări ale vântului mai ales în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman. Rafalele ajung la 60…70 km/h.

Alerta mai vizează județele: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Vrancea, Buzău, Teleorman și Olt.

Ninsori, temporar viscolite, vor fi și pe parcursul zilei de vineri și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă, la munte.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.