ALERTĂ METEO: Toată țara, sub COD PORTOCALIU și GALBEN de vreme REA

ALERTĂ METEO: Toată țara, sub COD PORTOCALIU și GALBEN de vreme REA

Agenția Națională de Meteorologie informează că în următoarele zile, toată țara va fi sub asediul codului galben și în anumite zone, portocaliu.

Începând cu ziua de astăzi de la ora 23:00 până în 27 septembrie ora 6:00, va fi valabil codul galben.

Sunt vizate cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării.

Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.

Vântul se va intensifica treptat în toată țara, cu viteze la rafală în general de 45…60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100…110 km/h. În Moldova, Muntenia și Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60…80 km/h.

În alte zone ale țării, între 26 septembrie, ora 09:00 – 27 septembrie, ora 03:00, va fi valabil codul portocaliu, unde fenomenele vizate sunt ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată.

În zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Oltenia, Muntenia și Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice).

Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

Județele afectate sunt:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.