ALERTĂ METEO. Urmează două zile de vijelii și ploi abundente

ALERTĂ METEO. Urmează două zile de vijelii și ploi abundente

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben și unul portocaliu de vijelii pentru mai multe județe, între care și Aradul.

Cod galben este valabil pentru perioada 8 august, ora 12 – 10 august, ora 10. Potrivit meteorologilor, la munte, în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

În majoritatea regiunilor, până la sfârșitul săptămânii, vor fi perioade cu instabilitatea atmosferică accentuată.

Codul portocaliu a fost emis pentru intervalul 8 august, ora 16 – 10 august, ora 10, fenomenele vizate fiind instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente

În zonele montane și submontane vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.