Alexandra Braica: „Guvernul de centru-stânga condus de Victor Ponta are curajul de a continua reducerea fiscalităţii”

Alexandra Braica: „Guvernul de centru-stânga condus de Victor Ponta are curajul de a continua reducerea fiscalităţii”

Prevederile noului Cod Fiscal aduc avantaje atât pentru mediul economic, cât şi pentru diversele categorii socio-profesionale, apreciază Alexandra Braica, secretar de stat pentru dialog social.

„Reducerea TVA la 20%, începând de anul viitor, şi la 18% din 2018, precum şi reducerea TVA la 9%, de anul viitor, pentru alimentele de bază, sunt măsuri care vor avea un puternic impact social şi economic. În plus faţă de aceste prevederi, noul Cod Fiscal oferă un cadru mult mai prietenos investiţiilor, un cadru care sprijină numeroase categorii sociale şi profesionale”, a declarat Alexandra Braica, secretar de stat pentru dialog social.

Potrivit sursei citate, dintre prevederile noului Cod Fiscal trebuie amintite: creşterea sumei neimpozabile pentru veniturile din pensii la determinarea impozitului pe venit, de la 1000 de lei pe lună, cât este în prezent, la 1050 lei/ lună în anul 2016, după care va continua să crească cu câte 50 de lei în fiecare an fiscal, până la valoarea de 1200 de lei lunar, această măsură avantajând în special pensionarii; majorarea nivelului deducerilor personale acordate în funcţie de numărul persoanelor aflate în întreţinere (de la un maxim de 650 lei/lună la 800 lei/lună), măsură care îi avantajează pe cei cu venituri reduse din salarii (de până la 1.000 lei/lună brut); eliminarea impozitului pe construcţii, începând cu 1 ianuarie 2016, măsură care îi avantajează pe cei care construiesc şi este necesară pentru creşterea investiţiilor şi a competitivităţii interne; neimpozitarea totală a cheltuielilor efectuate de angajatori pentru pregătirea profesională şi perfecţionarea angajaţilor.

„Iată că Guvernul de centru-stânga condus de Victor Ponta are curajul de a continua reducerea fiscalităţii, pe care guvernările de dreapta nu au avut curajul să o opereze, ci dimpotrivă chiar, au adâncit criza economică prin măsuri greşite de austeritate şi majorări de taxe şi impozite”, a afirmat secretarul de stat, care a menţionat că reducerea fiscalităţii este posibilă datorită unei guvernări echilibrate, care a condus la creştere economică în ultimii trei ani, creştere economică care se va menţine şi în anii următori.

„Noi, cei din PSD, rămânem consecvenţi ideii de a valorifica aceste context economic pozitiv, prin îmbunătăţirea climatului economic şi prin sprijinirea categoriilor sociale vulnerabile”, a conchis Alexandra Braica, secretar de stat pentu dialog social.

  1. prAcum ca zilele lui la guvernare sant numarate poate promite orice. De ce a axteptat aproape 3 ani ? A mai promis si bani pt. pasaje…….

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.