Alexandru Tiberiu Dekany: „România riscă să ajungă rușinea Europei din cauza unui ministru incompetent”

Alexandru Tiberiu Dekany: „România riscă să ajungă rușinea Europei din cauza unui ministru incompetent”

Proiectul PNRR depus de Guvernul Cîțu a fost din nou respins de Comisia Europeană, care a făcut zeci de observații asupra documentului trimis de România.

Potrivit prim-vicepreședintelui ALDE, Alexandru Tiberiu Dekan, „în spatele acestui eșec se află incompetența unui ministru userist, cel care în mandatul său trecut a fost numit Ministrul Zero pentru eșecul de a atrage fonduri europene. Acum, ministrul Ghinea (USR) lovește din nou: România riscă să piardă miliarde de euro din cauza modului defectuos în care acesta a tratat problematica PNRR. ALDE trage un semnal de alarmă asupra riscurilor pe care le provoacă acest eșec al Guvernului Cîțu și ministrului Ghinea”.

„Comisia Europeană a găsit zeci de nereguli în proiectul PNRR transmis de Guvernul României, proiect realizat de ministerul condus de useristul Cristian Ghinea. După ce în mandatul trecut a provocat daune României în privința absorbției fondurilor europene, fiind numit de toată lumea ministrul ZERO, dl Ghinea s-a întors la minister să distrugă și PNRR. Nu putem să înțelegem de ce, în continuare, premierul Cîțu și PNL susțin acest ministru incompetent și complet depășit de situație. Nu au suficiente dovezi că dl Ghinea nu e pus acolo să servească intereselor României, ci unor alte interese numai de el știute? Cu foarte mare greutate și cu o foarte mare întârziere, România a transmis Comisiei Europene documentul ce cuprinde Planul Național de Redresare și Reziliență. Laudele de sine ale domnului Ghinea nu i-au impresionat pe oficialii europeni, care au depistat dovada incompetenței acestui ministru. În vreme ce alte state se pregătesc să primească bani pentru proiectele din planurile de redresare transmise Comisiei Europene, România este pusă la colț din cauza greșelilor din documentul trimis de dl Ghinea. Ne aflăm într-o situație cu adevărat critică. Dacă lucrurile vor continua în același fel, iar România nu va putea să acceseze fondurile prin PNRR anul acesta, ne vom trezi că nu mai avem timp să contractăm sumele totale în cele 24 de luni rămase după adoptarea PNRR. Și asta din cauza exclusivă a lui Cristian Ghinea. Cum va fi tras la răspundere Ghinea pentru acest nou eșec al său în calitate de ministru al fondurilor europene? Riscăm să ajungem rușinea Europei cu acest ministru ZERO barat al fondurilor europene! PNRR a fost folosit de domnul Ghinea nu pentru binele românilor, ci pentru binele firmelor de consultanță pe care le-a angajat în proiect și cărora, probabil, le-a promis 2 miliarde din banii cuveniți României prin PNRR.  Dle. Cîțu, domnilor Barna și Cioloș, câte rateuri trebuie să mai dea dl Ghinea pentru a înțelege că trebuie să îl schimbați?”, a declarat Alexandru Tiberiu Dekany (foto), prim-vicepreședinte ALDE.

Loading...
 1. Dekany for President !!!!!!!

  Raspunde
 2. DEKANY are dreptate, vinovat este ORBAN

  Raspunde
 3. USR nu are ministrii cometenti

  Raspunde
 4. De pe unde i-ati adunat pe Dekany asta,ca se evaporase la un moment dat?!

  Raspunde
 5. Cu acest personaj controversat si perimat politic, Alde Arad va ajunge de la 1,5% la 0,15% !

  Raspunde
 6. Mai un pic,si il vedem si pe expiratu asta in PSD, alaturi de alti “mari psdei” gen, Calimente,Pistru,Scheau sau placintareasa -Cristina!

  Raspunde
 7. Chesa ,zis Bila,e pe faras…vine Dekany,zis Ferdinand!?

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.