Alte două blocuri din Arad vor fi reabilitate termic prin Programul Național de Redresare și Reziliență

Alte două blocuri din Arad vor fi reabilitate termic prin Programul Național de Redresare și Reziliență

Încă două cereri de finanțare depuse de Primăria Municipiului Arad pe componenta C5 – Valul Renovării au fost aprobate. Astfel un număr total de 10 blocuri de locuințe din municipiu vor fi reabilitate termic cu finanțare obținută prin Programul Național de Redresare și Reziliență, valoarea totală a celor două proiecte depășind 5,6 milioane de euro.

„Începem săptămâna cu vești bune. Încă două cereri de finanțare depuse de Municipiul Arad prin PNRR au fost aprobate. Eficientizarea energetică a clădirior din municipiu, indiferent că vorbim despre blocuri de locuințe sau instituții de învățământ sunt o prioritate pentru noi. Am depus pe componenta Valul Renovării mai multe proiecte, care iată că rând pe rând sunt aprobate de Ministerul Dezvoltării. Pregătim documentele în vederea semnării contractelor de finanțare”, a declarat primarul Călin Bibarț. 

De remarcat, că în cadrul proiectului „Renovarea energetică a blocurilor de locuinţe din Municipiul Arad (cererea nr. 1)” sunt cuprinse opt blocuri de locuinţe: Bl. 15, Str. Miron Costin; Bl. Ghiba Birta, Nr. 23, Str. Ghiba Birta; Bl. 81A, Bulevardul Revoluției; Bl. S3-3, Nr. 3, Str. Postavului; Bl. 1-2-3, Str. Toth Șandor; Bl. R3, Nr. 16-18, Str. Petru Rareș; Bl. R, Nr. 2, Str. Aleea Romanța; Bl. A, Nr. 20-26, Str. Războieni.  

Alte două blocuri, Blocul 3 din Piața Spitalului, respectiv  Blocul X 36/2 (Sc. A, B, C) de pe Aleea Amara se regăsesc pe cererea nr. 5 și urmează să fie și ele anvelopate  termic, tot cu finanțare obținută prin PNRR.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.