Ambasadorul Georgiei în România, Doctor Honoris Causa al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad

Ambasadorul Georgiei în România, Doctor Honoris Causa al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad

Eveniment important, duminică după amiaza, la Universitatea „Aurel Vlaicu” (UAV) din Arad.  În cadru festiv, în prezența unui public numeros, a autorităților locale, a avut loc ceremonia specială de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum,, Excelenţei Sale, domnului ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Georgiei ȋn România, domnul Ilia Giorgadze. „Un eveniment important pentru comunitatea noastră academică care demonstrează deschiderea Universității Aurel Vlaicu din Arad spre realitățile sociale și politice ale lumii. Conexiunile cu lumea diplomației  aduc deschiderea pe care ne-o dorim, oferă noi orizonturi pentru universitate, creează oportunități de colaborare în plan internațional. Suntem onorați de faptul că domnul ambasador al Georgiei, Ilia Giorgadze, a acceptat invitația noastră și sperăm ca această vizită, consolidată prin acordarea înaltului titlu academic de Doctor Honoris Causa, să fie începutul unei relații durabile între Universitatea Aurel Vlaicu din Arad și instituții academice din Georgia”, a punctat rectorul UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile.

Laudatio prezentat de președintele Senatului UAV, prof. univ. dr. Ioan Radu, a fost un elogiu adus Excelenței Sale Ilia Giorgadze, subliniindu-se contribuția sa la promovarea culturii și spiritualității românești în Georgia, precum și activitatea sa diplomatică desfășurată în România. Repere ale biografiei sale, ale devenirii profesionale au fost punctate în discursurile membrilor comisiei de acordare a înaltei distincții. Prezenți la eveniment, conf. univ. dr. Ciprian Preda, de la Universitatea de Vest din Timișoara și Alexandru Cumpănașu, președintele Consiliul Național pentru Modernizarea României, au subliniat rolul important al ambasadorului Ilia Giorgadze în contextul geopolitic al Europei.

Emoționat, ambasadorul Georgiei în România, a declarat la finalul evenimentului: „Sunt onorat de această distincție și recunoscător Universității Aurel Vlaicu din Arad pentru titlul oferit. Ceea ce pot să promit este că dacă până acum am fost ambasadorul Georgiei în România, din momentul reîntoarcerii acasă, voi fi ambasadorul României în Georgia”.

Și, totodată, Ilia Giordagze va fi și ambasadorul universității arădene de stat, distinsul invitat devenind parte a familiei academice a UAV.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.