Ambasadorul Mexicului, în vizită la Consiliul Judeţean Arad

Ambasadorul Mexicului, în vizită la Consiliul Judeţean Arad

Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, a primit la sfârșitul săptămânii trecute, vizita ambasadorului Mexicului la Bucureşti, Jose Arturo Trejo Nava. La întâlnire au participat din partea Universităţii „Aurel Vlaicu” rectorul Ramona Lile, dr. inginer Anca Dicu și prof. univ. dr. Liviu Sevastian Bocîi, Consiliul Judeţean Arad fiind reprezentat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Sergiu Bîlcea, directorul Direcţiei Comunicare şi Strategii, Andrei Ando, şi şeful Serviciului Relaţii Externe, Consuela Pop.

Jose Arturo Trejo Nava a vorbit despre acţiunile Ambasadei Mexicului privind consolidarea legăturilor cu comunităţile şi autorităţile regionale din România, pentru a promova cooperarea educaţională şi culturală, turismul şi investiţiile şi   pentru a intensifica relaţiile economice cu ţara noastră. „Investiţiile mexicane sunt peste tot în lume, în domenii diferite. Suntem conştienţi de oportunităţile pe care le oferă România, iar rolul meu a fost acela de a promova ţara dumneavoastră în ochii investitorilor mexicani. Avem o colaborare foarte bună cu mediul universitar, Universitatea Aurel Vlaicu fiind un exemplu în acest sens”, a declarat Jose Arturo Trejo Nava.

În cadrul discuţiilor, vicepreşedintele CJA, Sergiu Bîlcea, a precizat că judeţul Arad este deschis investitorilor străini, enumerând o serie de oportunităţi pe care judeţul le poate oferi. „Aradul dispune de forţă de muncă, iar aceasta este competentă şi calificată. Dorim schimbarea modului de relaţionare dintre stat şi cetăţeni şi suntem deschişi colaborărilor. Suntem un judeţ internaţional, cu legătură directă spre Europa, interesat de creşterea calităţii vieţii. La nivelul Aradului există potenţial investiţional, firmele beneficiază de facilităţi în cadrul Zonei Libere, suntem un oraş universitar, cu tineri bine pregătiţi, avem potenţial turistic pe care dorim să îl punem în valoare”, a afirmat Sergiu Bîlcea.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.