Ambasadorul Regatului Haşemit al Iordaniei la Bucureşti, în vizită la Arad

Ambasadorul Regatului Haşemit al Iordaniei la Bucureşti, în vizită la Arad

Ambasadorul Regatului Haşemit al Iordaniei la Bucureşti s-a aflat  astăzi în vizită la Arad, unde s-a întâlnit cu prefectul Aradului, cu președintele Consiliului Județean și cu președintele CCIA Arad.

Vizita a avut loc în contextul încheierii misiunii ambasadorului în România, în luna mai a acestui an. Excelenţa Sa a fost însoţit de doi oameni de afaceri iordanieni, investitori în regiunea de vest a ţării noastre.

Prefectul Florentina Horgea împreună cu subprefectul Vasilică Damian au primit astăzi vizita Excelenței sale Saker Malkawi, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Regatului Hașemit al Iordaniei la București. Excelența sa nu este la prima sa vizită în Arad, domnia sa făcând parte din delegația celor 27 de amabasadori care au vizitat Aradul în luna octombrie a anului trecut. Cele două părți au discutat despre oportunitățile pe care le oferă județul nostru din punct de vedere economic, precum și despre specificul educațional și cultural.

„Am avut o discuție aplicată cu Excelența sa în care am încercat să evidențiez cât mai multe din avantajele competitive ale Aradului, dar și câteva din caracteristicile culturale ale zonei. Există un interes comun pentru consolidarea unor parteneriate între entități economice sau educative din cele două țări, dar și o dorință de a strânge relațiile la nivel cultural între cele două popoare. Sunt convinsă că această vizită de curtoazie va ajuta la realizarea acestor deziderate”, a declarat Florentina Horgea.

Ambasadorul Regatului Haşemit al Iordaniei la Bucureşti s-a întâlnit și cu Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

În cadrul întrevederii, preşedintele Consiliului Judeţean a prezentat oficialului din Iordania potenţialul judeţului Arad. Discuţiile s-au axat pe domenii precum agricultura, sănătatea şi educaţia.

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a insistat asupra facilităţilor pe care investitorii non-UE le pot obţine în Zona Liberă Arad – Curtici, dar şi asupra altor oportunităţi de investiţii din judeţul Arad.

La rândul său domnul ambasador Saker MALKAWI s-a arătat interesat de potenţialul agricol al judeţului nostru, solicitând informaţii pe care şi-a luat angajamentul de a le transmite oamenilor de afaceri din ţara sa.

De asemenea Excelenţa Sa a abordat tema educaţiei subliniind numărul mare de studenţi iordanieni care învaţă în universităţile din România şi se întorc să profeseze în ţara natală, ajungând în funcţii importante.

„În Iordania, toate spitalele de stat au directori absolvenţi de studii în România şi nu există nicio primărie sau un minister care să nu aibă funcţionari de conducere care au învăţat în ţara dumneavoastră. De asemenea în toate Guvernele din Iordania, de până acum, au fost miniştri absolvenţi de facultăţi româneşti”, a declarant E.S. Saker MALKAWI, Ambasadorul Regatului Haşemit al Iordaniei la Bucureşti.

Ambasadorul Regatului Haşemit al Iordaniei s-a întâlnit și cu preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) a judeţului Arad, Gheorghe Seculici. În cadrul acestei întâlniri, au fost dezbătute teme de interes pentru dezvoltarea relațiilor economice și investiționale bilaterale și au fost prezentate posibile căi de acces către noi punți de comunicare între cele două medii de afaceri.

Prin aceste întâlniri, CCIA Arad urmărește dezvoltarea mediului de afaceri din Arad și sprijinirea antreprenorilor în dezvoltarea relațiilor economice cu parteneri străini.

„Am încredere în potenţialul economic al Aradului şi îmi doresc dezvoltarea relaţiilor bilaterale. Un element cheie pentru dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări îl reprezintă organizarea de misiuni economice în Iordania şi România, astfel încât toate obstacolele identificate de mediul de afaceri să fie soluţionate”, a informat Gheorghe Seculici, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad.

Principalul obiectiv al vizitei întreprinse la Arad este acela de a consolida relatiile româno-iordaniene în domeniile economic, comercial şi cultural prin încurajarea colaborării între oamenii de afaceri români şi cei iordanieni şi promovarea vizitelor reciproce.

Discuţiile au prilejuit de asemenea, o trecere în revistă a stadiului şi perspectivelor dialogului economic bilateral, context în care cele două părți au convenit asupra necesității aprofundării și dezvoltării relațiilor economice între România și Iordania.

„Există deja o tradiție de exporturi în România, în special în zona de medicamente, legume şi fructe proaspete în extra-sezon, iar noi importăm din România cu precădere echipamente electrice şi electrotehnice, produse metalurgice, produse siderurgice şi chimice, piese de schimb şi produse de uz casnic”, informează ES Saker Malkawi, ambasadorul Regatului Haşemit al Iordaniei.

Întrevederea a constituit un bun prilej pentru consolidarea relațiilor de cooperare între cele două state și reafirmarea sprijinului reciproc.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.