Ambasadorul Republicii Slovace, în vizită la Arad

Ambasadorul Republicii Slovace, în vizită la Arad

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a  primit astăzi, la sediul instituției pe care o conduce, vizita Excelenței Sale, Karol Mistrik, Ambasadorul Republicii Slovace în Romania.

Excelența Sa a fost însoțit de Adrian Merka, președintele Uniunii Democratice a Slovacilor  și Cehilor și Iarco Furic, deputat UDSCR. Din partea Consiliului Județean Arad, la întâlnire a fost prezent și Andrei Ando, director executiv al Direcției de Comunicare și Strategii.

„Județul Arad este un județ multietnic, multicultural. Prezența masivă a comunității slovace în orașul Nădlac este un element cu care ne mândrim și care ne particularizează județul. Școala slovacă, biserica slovacă, muzeul slovac, tradițiile slovăcești sunt elemente frumoase de culoare în vestul României și în județul Arad. Iar evenimentele pe care această naționalitate le organizează, contribuie la dezvoltarea tabloului social al Aradului european!”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În cadrul întrevederii, E.S. Karol Mistrik, a prezentat intenția domniei sale de a dezvolta colaborări sociale și economice „Am venit cu plăcere la Arad. Este foarte importat pentru comunitatea slovacă din  România să se dezvolte și să evolueze. Îmi doresc să ajung cât mai des în județul Arad și să sprijin toate inițiativele și proiectele în care îmi pot aduce aportul”, a subliniat Karol Mistrik, Ambasador al Republicii Slovacia în Romania.

Prezența oficialilor este ocazionată de participarea la un festival de muzică dedicat comunității slovace din Nădlac.

„Încercăm să fim alături de fiecare minoritate etnică din județul nostru, pentru a le încuraja să se dezvolte, să se fortifice. Asta înseamnă că le sprijinim evenimentele culturale, le popularizăm gastronomia, organizăm evenimente în care punem în valoare oamenii implicați și pasionați din comunitățile respective. Pentru noi este important și viitorul acestei comunități și demonstrăm asta prin fapte: unul dintre cele mai mari proiecte de modernizare de drum transfrontalier începe la Nădlac și l-am gândit pentru a ajuta mobilitatea forței de muncă înspre zonele industriale cu locuri de muncă bine plătite”, a conchis Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.