Ambulanțele, SUPRASOLICITATE de arădenii care se testează de CORONAVIRUS. Numărul solicitărilor a crescut de patru ori

Ambulanțele, SUPRASOLICITATE de arădenii care se testează de CORONAVIRUS. Numărul solicitărilor a crescut de patru ori

Numărul solicitărilor venite din partea medicilor de familie pentru a-i testa pe suspecții de infectare cu coronavirus a crescut de patru ori în cursul zilei de luni, informează dr. Maria Nicoară, directorul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Arad.

„Am avut 186 de solicitări de testare, în condițiile în care până acum era 30 – 40 de solicitări pe zi”, a precizat dr. Maria Nicoară, pentru NewsAr.ro.

De remarcat, că activitatea SAJ se desfășoară normal, dar extrem de solicitant, în pofida faptului că s-au înregistrat infectări cu coronavirus chiar și în rândul personalului, soldate chiar și cu un deces (o asistentă din Ineu, în vârstă de 48 de ani).

„Activitatea managerială și cea operativă nu sunt afectate, dar pot să vă spun că volumul de muncă este uriaș, inuman, oamenii sunt epuizați”, a declarat dr. Maria Nicoară.

Trebuie spus, că din cauza numărului mare de solicitări și a faptului că SAJ deservește și spitalul de campanie de la Expo Arad au timpii de de așteptare în cazul intervențiilor ambulanțelor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.