Remedii naturiste pentru ameliorarea CRAMPELOR MENSTRUALE

Remedii naturiste pentru ameliorarea CRAMPELOR MENSTRUALE

Jumătate dintre femei se plâng de dureri menstruale, în 15% dintre cazuri durerile fiind extreme, crampele menstruale putând fi prezente pe parcursul întregii perioade.

Dacă dismenoreea îmbracă o formă ușoară, femeile apelează la remedii naturiste care ajută la ameliorarea lor. Atunci când crampele sunt greu de suportat, cel mai bine este să se solicite opinia medicului ginecolog.

Deloc de neglijat este sindromul premenstrual care prezintă anumite simptome specifice, dintre care amintim: greață, dureri de cap, crampe, iritabilitate, balonare, sensiblitate la nivelul sânilor, vârsături, creștere în greutate și starea de oboseală. Aceste simptome apar, în general, înainte de menstruație și dispar treptat.

Somnul este vital pentru echilibrarea hormonilor, ajutând la menținerea greutății ideale și la ameliorarea crampelor menstruale. Pentru înlăturarea tulburărilor de somn este eficient consumul alimentelor mai ușoare, cu o jumătate de oră înainte de culcare.

Totodată, o infuzie sau un ceai poate fi suficient pentru a calma crampele menstruale, cele mai populare opțiuni fiind: ceaiul de ghimbir cu scorțișoară, ceaiul de anason și ceaiul verde.

Exercițiile solicitante în perioada menstruației sunt de evitat. Cu toate acestea, în cazul dezechilibrelor hormonale, exercițiile ușoare pot fi de mare ajutor. Cele mai bune exerciții sunt mersul pe jos și înotul.

Atunci când devin insuportabile și sunt prezente în fiecare lună, se recomandă consultarea medicului specialist. Durerile și crampele menstruale pot ascunde, de fapt, o problemă gravă de sănătate.

Sursă foto: blisstree.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.