Amenzi de 10.000 de lei pentru ÎNMORMÂNTĂRI! Ce se întâmplă cu KUKI şi celelalte firme de pompe funebre

Amenzi de 10.000 de lei pentru ÎNMORMÂNTĂRI! Ce se întâmplă cu KUKI şi celelalte firme de pompe funebre

Guvernul a instituit noi reguli în ceea ce priveşte înmormântările.

Astfel, potrivit unei hotărâri de Guvern care a intrat deja în vigoare, înmormântările se desfăşoară după reguli stricte, care privesc modalitatea exactă de transport a defunctului, cum trebuie îmbălsămat, înhumat, incinerat, dar și deshumat acesta, dacă este cazul.

Cea mai contestată regulă este cea care stabilește că mortul trebuie dus la groapă în decurs de 36 de ore de când a fost confirmat decesul. Aceasta afectează atât familiile defuncţilor, obişnuite să-şi plângă morţi trei zile, cât şi firmele de pompe funebre care deţin capele, prin faptul că vor pierde o seară de priveghi, deci le vor fi diminuate veniturile. În plus, conform hotărârii de Guvern, firmele de pompe funebre trebuie să aibă specialiști care să „înfrumusețeze” mortul.

Cei care nu respectă noile reguli de înmormântare riscă amenzi usturătoare, cuprinse între între 500 și 10.000 de lei.

Foto: Arhiva

  1. Ar trebui totuși acordată cu prioritate o atenție în plus celor încă vii. De exemplu:amenzi usturătoare administratorilor de cimitire șpăgari,precum și persoanelor care au în atribuții menținerea ordinii, curățeniei din cimitirele Aradului,care nu strălucesc deloc în acest punct de vedere.Pe urmă celelalte….

    Raspunde
  2. Sincer prevederea cu inhumarea in maxim 36 de ore de la pronuntarea decselui mi se pare in Romania o aberatie, noi nu suntem in zona cu clima tropicala ca sa existe nu stiu ce pericole de contaminare, etc!Ce facem cu cei care au decedat in spital?! Necropsia se face abia dupa 24 de ore de la deces unde mai pui formalitatile de scos de la morga si transportul la locul de inhumare, nici nu iti mai ramane timp de priveghi !!!Daca ai rude apropiate in strainatate nu mai exista nici o sansa ca acestia sa ajunga la inmormantare unui parinte, copil sau alta ruda!!!

    Raspunde
  3. Guvernul asta cat mai dureaza pana îl înmormantam?În loc să sexocupe de lucruri benefice pt.vii,el face legi pt cei morți..Dumnezeu să-i ierte că nu ştiu ce fac..

    Raspunde
  4. Guvernul in cite zile va fi in morminta

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.