Amenzi de 14.000 de lei pentru pietonii care au traversat prin loc nepermis (FOTO)

Amenzi de 14.000 de lei pentru pietonii care au traversat prin loc nepermis (FOTO)

Poliţiştii locali au desfăşurat miercuri, 8 noiembrie 2017, o amplă acțiune având ca scop conștientizarea pietonilor asupra pericolelor la care se expun atunci când aleg să traverseze strada prin locuri nepermise sau se grăbesc să treacă, deși culoarea semaforului electric este roșie.

Filtrele de polițiști locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au fost amplasate în mai multe zone din municipiu: pe Calea Aurel Vlaicu, în zona Fortuna şi în Piaţa Gării precum şi în proximitatea Primăriei.

Cu toate că acțiunea s-a derulat pe linie de prevenție, polițiștii locali au împărțit și amenzi pietonilor indisciplinaţi.

„Pietonii identificați de echipele de la Serviciul Circulaţie pe Drumuri Public  din cadrul Direcţiei Generale Poliția Locală Arad, încălcând regulile de circulație, au riscat sancțiuni prevăzute de legislația în vigoare. Astfel, conform OUG 195/2002 traversarea drumului public prin alte locuri decât cele permise se sancționează cu amendă de 290 lei”, a punctat Directorul Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad, Florin Barna.

În numai câteva ore, au fost întocmite 48 de procese-verbale de contravenție pe numele pietonilor certaţi cu legea. Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la 13.920 de lei.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.