Amenzi în valoare de 15000 de lei pentru NEPURTAREA măștii (FOTO)

Amenzi în valoare de 15000 de lei pentru NEPURTAREA măștii (FOTO)

Polițiștii arădeni au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.000 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție în piața din Pâncota.

Acțiunea a avut loc sâmbătă, când la Pâncota a avut loc târgul săptămânal, unul dintre cele mai importante din județul Arad.

La acțiunea de verificare au luat parte polițiști din oraș, polițiști de la „Economic”, jandarmi, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, ai Oficiului pentru Protecția Consumatorului și ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Cu această ocazie au fost verificate atât respectarea normelor de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus, cât și respectarea legislației privind comerțul.

Pe lângă cele 55 de sancțiuni contravenționale pentru nepurtarea măștii de protecție, oamenii legii au mai aplicat: o sancțiune la Legea 12/1990 (privind unele fapte de comerț), în valoare de 20.000 de lei, opt sancțiuni conform OUG 195/2002, pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 5.245 de lei, precum și 26 de sancțiuni în baza altor acte normative, în valoare totală de 59.900 de lei.

De asemenea, au fost reținute trei permise de conducere. Au fost constatate și două infracțiuni săvârșite de persoane depistate în trafic în timp ce conduceau autoturisme neînmatriculate și fără a deține permis de conducere.

De remarcat, că asemenea acțiuni se vor desfășura constant în perioada următoare, atât în județ cât și pe raza municipiului Arad, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Foto: IPJ Arad

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.