AMENZI pe bandă rulantă în Arad! Sancțiuni de PESTE 80.000 de lei pentru NEPURTAREA MĂȘTII și nerespectarea măsurilor de protecție

AMENZI pe bandă rulantă în Arad! Sancțiuni de PESTE 80.000 de lei pentru NEPURTAREA MĂȘTII și nerespectarea măsurilor de protecție

Arădenii s-au ales cu amenzi uriașe din cauza nerespectării măsurilor pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

În ziua de 03 noiembrie 2020, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii arădeni, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Au fost verificate 127 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 26 de mijloace de transport în comun.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 237 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 84.500 de lei, dintre care 224 pentru nepurtarea măștii de protecție și 13, în valoare de 4.000 de lei, au fost aplicate operatorilor autorizați/transportatorilor pentru nerespectarea măsurilor impuse.

„Reamintim cetățenilor că sancțiunea pentru nerespectarea prevederii legale privind portul măștii de protecție, prevăzută de Legea 55/2020, este amendă între 500-2.500 de lei. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus”, anunță IPJ Arad.

Loading...
  1. Buna,

    Am ascultat ieri stirile din Ungaria. Intr-o zi au aplicat 76 de avertismente/sanctiuni/etc pe toata tara. Cred ca la noi se “sare calul” mult .
    Nu ar trebui folosita puterea politiei locale pentru tot feluri de amenzi/controale justificate/nejustificate.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.