AMENZI pentru mai mulți arădeni care și-au aruncat GUNOIUL pe domeniul public, chiar în CENTRUL ORAȘULUI (FOTO)

AMENZI pentru mai mulți arădeni care și-au aruncat GUNOIUL pe domeniul public, chiar în CENTRUL ORAȘULUI (FOTO)

Mai mulți arădeni care și-au depozitat deșeurile pe stradă și au aruncat materiale de construcții pe domeniul public, au fost amendați.

În data de 13.08.2020, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au continuat monitorizarea mai multor zone din municipiul Arad unde au fost sesizate abandonul ilegal de deșeuri pe domeniul public și plasarea neregulamentară a materialelor de construcții, informează DGPLA.

În trei dintre locații au fost surprinse în desfășurare astfel de acțiuni ori au fost găsite elemente ce au permis identificarea și amendarea persoanelor care au procedat de maniera susmenționată. Pentru alte șapte cazuri, în care gravitatea contravențiilor era mai redusă, li s-au dat cetățenilor termene pentru remedierea problemelor generate.

„Pe strada Mețianu, s-a constatat că, în fața punctului de lucru al unui agent economic, erau depozitate cutii de carton ce conțineau diverse deșeuri din plastic, hârtie, etc., direct pe domeniul public. Pentru nerespectarea prevederilor prevăzute de art.129 alin.(1) din HCLM 297/2015 – privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciilor publice de salubrizare, a fost aplicată o amendă contravențională de 2500 de lei. Aceeași situație a fost constatată și pe Bulevardul Revoluției unde, un angajat al unei societăți comerciale a fost identificat și sancționat deoarece nu a predat deșeurile rezultate din ambalaje către firma contractoare specializată în reciclare, ci le-a plasat pe un loc de parcare, în vederea preluării de operatorul de salubritate al municipalității. Amenda se ridică la suma de 1000 de lei. În cursul după amiezii, între orele 14.00 și 18.00 au fost aplicate 7 avertismente pentru depunerea de materiale de construcții pe domeniul public. Persoanelor în cauză li s-a dat un termen de 7 zile pentru a elibera terenul și a face curățenie. La orele 20.10, echipajul Biroului de Protecție a Mediului s-a deplasat în teren pe strada Constantin Brâncuși, unde a surprins deversarea de material de construcții pe platforma nr. 176 a operatorului de salubritate. Persoana în cauză a primit o amendă de 1000 lei”, spun cei de la DGPLA.

În următoarele săptămâni, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului anunță că își vor concentra eforturile în vederea depistării și sancționării persoanelor fizice și juridice care abandonează deșeuri pe domeniul public. Acțiunile din teren se vor desfășura atât în timpul programului obișnuit, cât și după lăsarea întunericului.

Date fiind resursele umane limitate ale Direcției Generale Poliția Locală, în raport cu numărul locațiilor în care acționează contravenienții din categoria susmenționată, Primăria Municipiului Arad apelează la cetățeni să furnizeze la adresa secretariat@politialocalaarad.ro date ce contribuie la o alocare mai eficientă în teren a personalului (șantiere din care se preiau în mod repetat deșeuri din construcții și se transferă ilegal pe platforme destinate deșeurilor menajere, mijloace de transport folosite, intervale orare predilecte etc.).

  1. POLITIA LOCALA NU VREA SA-SI FACA DATORIA, MULTI INDIVIZI SI MAGAZINE COMERCIALE NU DEPOZITEAZA IN TOMBEROANE SI EI STIU BINE ACESTE ZONE.LE ADUC AMINTE IN ZONA APA CANAL SI IULIU MANIU.TIGANII FAC DEZASTRU TOT CE NU LE TREBUIE LE ARUNCA PE JOS

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.