Amenzi în valoare de zeci de mii de lei după ce poliţiştii au controlat mijloacelele de transport în comun din Arad

Amenzi în valoare de zeci de mii de lei după ce poliţiştii au controlat mijloacelele de transport în comun din Arad

 

Polițiștii au desfășurat, săptămâna trecută, o acțiune la nivel național, pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind activitatea de transport public de persoane și circulația pe drumurile publice.

Acțiunea a avut ca scop reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului rutier public de persoane efectuat prin curse regulate și ocazionale și autovehiculele speciale destinate transportului elevilor.

În municipiul și județul Arad, în urma activităților desfășurate, au fost controlate 230 de vehicule destinate transportului public de persoane, s-au aplicat 97 de sancțiuni în valoare de 23.500 de lei, (pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, H.G. 69/2002, de stabilire a unor norme privind condițiile care trebuie îndeplinite pentru exercitareea ocupației de operator de transport rutier, precum și a altor acte normative în vigoare) și au fost reținute 4 permise de conducere.

De asemenea, a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurilepublice a unui autourism neînmatriculat.

Exemple :

Un bărbat de 41 de ani, din Arad, a condus, pe raza municipiului, un microbuz destinat transportului elevilor, fără a deține documentele prevăzute de H.G. 69/2012, fiind sancționat contravențional cu suma de 9.000 de lei.

 Un bărbat de 36 de ani, din Vârfurile, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autobuz pe raza localității Pâncota, în afara traseului, fără a avea afișat în interiorul vehiculului traseul de transport și fără respectarea punctelor de oprire prevăzute în grafic, fiind sancționat contravențional conform H.G. 69/2012 cu suma de 500 de lei.

 Polițiștii vor continua să desfășoare astfel de acțiuni, pentru prevenirea incidentelor în care sunt implicate vehicule destinate transportului public de persoane.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.