Anca Stoenescu (PSD): Îngrijorarea Guvernului Cioloş faţă de situaţia şcolilor din mediul rural, PRAF ÎN OCHII românilor

Anca Stoenescu (PSD): Îngrijorarea Guvernului Cioloş faţă de situaţia şcolilor din mediul rural, PRAF ÎN OCHII românilor

Consilierul municipal PSD, Anca Stoenescu și-a manifestat indignarea față de Guvernul Cioloș care, în opinia sa, vrea să creeze impresia că unităţile de învăţământ din mediul rural constituie o prioritate pentru miniștrii.

„Dacă învățământul era o prioritate pentru Guvernul Cioloș, situația putea fi remediată din vreme, pe parcursul mandatului echipei de tehnocraţi. Pentru conformitate, parametrii se deduc din programul SIIR, implementat în Guvernarea Ponta şi în orice moment (dacă se vrea), ministrul şi aparatul ministerial sunt la curent cu toate detaliile despre fiecare unitate de învățământ din România (câte toalete, vechimea construcției, număr elevi , apa potabilă existentă sau nu, etc).

Consilierul social democrat atrage atenție asupra lipsei de realism a abordării Guvernului Cioloş faţă de problematica şcolilor din mediul rural și este de părere că situația în care se află în acest moment instituțiile de învățământ de la țară nu se poate schimba de la o zi la alta, așa cum lasă de înțeles actualul Executiv.

„Situația acestor școli (școlile din mediul rural, n.r.) trebuia remediată până acum, nu poți să reabilitezi într-o lună școlile din mediul rural (cele mai multe cu probleme de apă curentă, grupuri sanitare etc). Nu ai cum să faci licitații, să demarezi lucrări în 30 de zile. Dacă învățământul era o prioritate pentru Guvernul Cioloș, situația putea fi remediată din vreme, pe parcursul mandatului echipei de tehnocraţi”precizează într-un comunicat de presă Anca Stoenescu.

„Probabil şi anul acesta, la deschiderea noului an școlar, vom afla cu stupoare, că sunt X şcoli care nu au primit autorizație de funcționare. Culmea este următorul aspect – calendarul noului an școlar este propus de minister şi, cu siguranță, domnii sunt conştienţi că şcoala începe în septembrie. Şi atunci, când ne apucăm de lucrări? În august? Cheltuim banii în viteză şi constatăm în octombrie că plouă în sala de clasă”, apreciază consilierul PSD.

Luarea de poziție a consilierului municipal vine după ce premierul Dacian Cioloş i-a cerut ministrului Educaţiei, Mircea Dumitru, la începutul şedinţei de Guvern, să acorde prioritate unităţilor de învăţământ din mediul rural, precizând că există fonduri care ar putea fi alocate şcolilor din mediul rural, fonduri care nu au putut fi deschise până acum din cauza unor probleme logistice.

 

 

  1. D-na aceasta are tupeu maxim și e mare specialist.se pare că treba cu ”mita de la bac” din Arad din anii trecuți în care a fost implicată împrună cu Spânu a trecut pe lângă ea…Oare de ce???

    Raspunde
    • A mers ea cu un alt plicu la cine trebuie!!! Fara nici o legatura cu acest lucru, dl primar o sa-i spuna in curand duduii sa stea la locul ei.

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.