Anca Stoenescu susține că Ionel Bulbuc a făcut DECLARAȚII MINCINOASE în presă

Anca Stoenescu susține că Ionel Bulbuc a făcut DECLARAȚII MINCINOASE în presă

Consilierul local municipal PSD Anca Stoenescu prezintă public în mod argumentat punctul său de vedere, „în replică la afirmaţiile calomnioase şi injuste ale consilierului PNL Ionel Bulbuc”.

„La rândul meu mă declar consternată de declarațiile din presă ale d-lui consilier local PNL Bulbuc Ionel care este de acord ca deciziile Consiliului Administrativ al Filarmonicii să fie modificate de alte persoane decât cele care fac parte din acest organism cu drept de decizie al instituției și să fie duse la îndeplinire doar în măsura în care pot să își satisfacă interesele unele persoane și anume acelea care au căderea de a aproba introducerea pe ordinea de zi a Consiliului Local al Municipiului Arad cererile instituțiilor din subordine. Dl. consilier local Ionel Bulbuc, care face parte din Consiliul Administrativ al Filarmonicii, ar trebui să aibă grijă ca hotărârile luate de acest organism cu rol deliberativ să fie duse de manager la îndeplinire exact așa cum au fost adoptate.
Mai exact, Consiliul Administrativ al Filarmonicii de Stat Arad a hotărât să se facă demersurile necesare pentru transformarea a 5 posturi vacante din organigramă în alte funcții decât cele existente în momentul de față, însă pe masa Consiliului Local al Municipiului Arad, care este singurul în măsură să decidă aprobarea ori respingerea acestor transformări, a ajuns o solicitare pentru doar 4 din cele 5 posturi. Este important de reținut și faptul că transformarea funcțiilor nu duce la mărirea numărului de posturi în cadrul Filarmonicii.
Cu această ocazie îl întreb pe dl. consilier Ionel Bulbuc în interesul cui a luat decizia ca prin declarațiile sale să susțină persoanele care nu vor să ducă la îndeplinire hotărârile exact așa cum au fost adoptate de Consiliul Administrativ al Filarmonicii de Stat Arad (din care chiar el face parte) și de a ataca în presă tocmai persoanele care sesizează această problemă?
Dacă ar fi adresat personal o întrebare măcar înainte să facă declarațiile mincinoase în presă, i-aș fi spus că, din păcate, până în prezent nu am avut ocazia să îl cunosc personal pe acest tânăr atât de talentat, că CV-ul de 20 de pagini despre care vorbește dl. consilier PNL mi-a fost trimis de artiștii din orchestra arădeană care au solicitat crearea acestui post în organigrama filarmonicii, CV pe care l-au înmânat și conducerii primăriei la care chiar au fost în audiență pentru a-i solicita sprijinul și pentru a  prezenta (nu doar în scris ci și verbal) motivele de ordin tehnic pentru care ar trebui înființat postul în cauză, arătând totodată și faptul că prin scoaterea la concurs a unui asemenea post se creează posibilitatea participării și ocupării acestuia de un tânăr deosebit de talentat. De asemenea au mai arătat că dintre cele 5 propuneri de transformare de posturi din organigrama Filarmonicii de Stat Arad, transformarea postului despre care vorbește dl. Bulbuc Ionel este cea mai importantă și necesară în momentul de față și pentru a aduce orchestra la o disciplina și la un nivel profesional mai înalt prin angajarea pe acest post unei persoane apreciate de orchestră și publicul arădean.
Această solicitare a artiștilor din orchestră apare perfect pertinentă și în interesul Filarmonicii de Stat Arad cu atât mai mult cu cât se solicită ocuparea postului prin concurs deși în instituțiile de cultură  legea permite ca posturile să fie ocupate și direct, doar prin acordul părților (art. 13 – O.G. nr. 21/2007 privind instituțiile și companiile de spectacole sau concerte, precum și desfășurarea activității de impresariat artistic).
Consilierul local Bulbuc Ionel, anul trecut, a declarat pentru presă: «…pot fi făcute și demersurile necesare pentru obținerea de posturi noi, pentru tineri….». Este adevărat că făcea referire la posturi noi pentru tineri în teatru – acolo unde el lucrează – însă trebuie să considere la fel de legale și pertinente demersurile întreprinse  pentru a angaja și la  Filarmonica de Stat Arad tineri cu adevărat talentați (talent dovedit cu un CV de «20 de pagini»), cu atât mai mult cu cât propunerea vine din rândurile artiștilor interpreți care dețin aptitudinile necesare pentru recunoaște un artist de valoare. Lăsând deoparte faptul că artiștii din orchestră au fost cei care au solicitat crearea postului în discuție în beneficiul activității Filarmonicii, nu trebuie să se piardă din vedere că cineva, de la sine putere, fără ca legea să-i permită, a hotărât să pună în executare doar parțial ceea ce a decis Consiliul Administrativ al Filarmonicii de Stat Arad. De aici se poate trage concluzia că interesul – și nu cel al Filarmonicii – a existat tocmai în partea de hotărâre pe care au prezentat-o în fața Consiliului Local al Municipiului Arad – transformarea a doar 4 din 5 posturi”, este declarația data publicității de Anca Steonescu, consilier local municipal al PSD Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.