ANCHETĂ DE PROPORȚII în Germania: Principalul vizat: ȘEFUL Facebook Europa

ANCHETĂ DE PROPORȚII în Germania: Principalul vizat: ȘEFUL Facebook Europa

Șeful diviziei europene a Facebook este cercetat de către autorităţile din Germania pentru că reţeaua socială nu a făcut progrese în ceea ce priveşte eliminarea postărilor ce conţin mesaje rasiste, în contextul crizei imigranţilor.

Martin Ott, şeful diviziei Facebook pe zona Europei nordice, centrale şi de Est, ar putea fi găsit vinovat pentru faptul că mesajele rasiste nu au dispărut de pe platformă, a transmis purtătorul de cuvânt al Procuraturii din Hamburg, unde se află sediul central al companiei.

„Investigaţia se află într-o fază incipientă”, a explicat acesta.

Politicienii din Germania şi-au exprimat îngrijorarea faţă de numărul de mesaje de ură postate pe Facebook faţă de imigranţii care au venit în număr tot mai mare în ultima perioadă în cea mai puternică ţară europeană.

Luna trecută, procurorii germani au lansat o investigaţie similară ce i-a vizat pe alţi trei manageri ai Facebook.

Ministerul Justiţiei din Germania vrea, în acest context, să creeze un grup operativ, alcătuit din reprezentanţii tuturor platformelor de comunicare şi din cei ai furnizorilor de Internet, pentru a identifica şi a elimina mai repede postările rasiste.

Facebook a refuzat să facă vreun comentariu în legătură cu investigaţia în derulare, însă un reprezentant al companiei a transmis că nu a fost încălcată nicio lege.

Foto: reuters.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.