UPDATE/ Anchete de circulație, realizate în trafic. Șoferii sunt rugați să colaboreze

UPDATE/ Anchete de circulație, realizate în trafic. Șoferii sunt rugați să colaboreze

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că vor fi realizate anchete de circulație în trafic, șoferii fiind rugați să colaboreze.

Miercuri, 21 septembrie, între orele 8 – 12 și 14 – 1 8, pe drumurile naționale vor fi desfășurate anchetele de circulație origin e – destinație. Acțiunea va fi desfășurată în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale din România.

Vor fi echipaje mixte fomate din reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și ai Poliției Române (recenzori și agenți de circulație) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în: originea plecării în cursă (ex.: Timișoara, Reșița); destinația cursei (ex.: Suceava, București); scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri); pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii; pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.

Pentru zona de vest, vor exista posturi special amenajate pe varianta de ocolire Timișoara, pe DN 58A, între Lugoj și V.V. Delamarina, jud. Timiș, și pe DN 57B – Petnic, jud. Caraș-Severin. Recenzorii vor fi amplasați pe ambele sensuri de mers în punctele menționate.

Nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare.

Informațiile solicitate sunt complet anonime, în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor.

Acest studiu coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare.

Următoarele studii de circulație se vor desfășura sub aceeași formă în zilele de 28 septembrie, 12 octombrie și 26 octombrie 2022, între aceleași ore.

Fiind vorba despre acțiuni de interes public, conducătorii auto sunt rugați să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cât mai redus.

UPDATE/ Din motive obiective și pentru desfășurarea acestor anchete în condiții optime, CNAIR  a luat decizia de a demara aceste anchete începând cu data de 28 septembrie 2022.

Anchetele vor fi desfășurate pe întreaga rețea de drumuri naționale, drumuri expres și autostrăzi, aflate în administrarea CNAIR.

Foto: DRDP Timișoara

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.