Andreea Paul: „Taxele majorate de Guvernul Ponta și cele noi introduse sunt o calamitate”

Andreea Paul: „Taxele majorate de Guvernul Ponta și cele noi introduse sunt o calamitate”

Taxele majorate de Guvernul Ponta și cele noi introduse sunt o calamitate, a declarat deputatul Andreea Paul, prim-vicepreşedinte al PDL, susţinând acest lucru şi în plenul Camerei Deputaţilor.

„Logica economică ne spune că taxele mari înseamnă limitarea consumului și creșterea evaziunii fiscale, care conduc la încasări mai mici la bugetul de stat. Prin urmare, Guvernul Ponta nu rezolvă problema lipsei de bani la buget prin creșterea taxelor. Consecința acestor măsuri este că PSD lovește direct în consumul românilor de curent și carburant, dar și în comerțul cu amănuntul. Deși avem creștere economică semnificativă, românii nu o resimt defel în nivelul de trai:

– Consumul de energie electrică a populației a scăzut cu 2,7%, iar pe ansamblul economiei cu aproape 1% în primul trimestru din anul 2014 față de perioada corespunzătoare a anului 2013.

– Consumul de carburanți a scăzut cu 16,2% în aprilie 2014 față de luna martie și cu 6,1% față de aceeași lună din anul 2013. În loc să aducă la buget un plus de 50 de milioane de euro lunar, acciza suplimentară provoacă un minus de peste 11 milioane de euro lunar.

– Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a scăzut cu 3,2% în aprilie 2014 față de luna precedentă, după intrarea în vigoare la 1 aprilie a supraccizei la carburanți.

Iată discursul integral susținut de Andreea Paul în Parlamentul României pe această temă:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.