Angajatul unei bănci din Bucureşti A FURAT BANI din CONTUL UNUI CLIENT pentru a-şi cumpăra BMW X5

Angajatul unei bănci din Bucureşti A FURAT BANI din CONTUL UNUI CLIENT pentru a-şi cumpăra BMW X5

Angajatul unei bănci a furat aproape 570.000 de lei din contul unui client pentru a-şi cumpăra un autoturism marca BMW X5, iar acum este urmărit penal de către DIICOT.

La începutul lunii ianuarie, salariatul instituţiei bancare cu sediul în București a făcut un transfer de 200.000 de lei din contul unei persoane, motivul declarat al tranzacţiei fiind plata contravalorii unui imobil, despre care s-a stabilit că nu există în realitate.

Ulterior, angajatul a mai făcut două transferuri, unul de aproape 50.000 de lei şi altul în valoare de circa 318.000 de lei, din contul aceluiaşi client.

El a retras din cont cea de-a treia tranșă „pentru a achiziţiona un autovehicul BMW X5, care a intrat în posesia lui, în baza unor acte de împuternicire întocmite în fals în numele clientului al cărui cont l-a fraudat”, susțin procurorii DIICOT.

Mai mult, angajatul băncii mai este suspectat că ar fi falsificat o adeverinţă prin care a scăpat de cinci credite obţinute pentru interese personale.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că suspectul, angajat al unei bănci din Bucureşti, a solicitat emiterea unui nou token în numele unui client, apoi a accesat fără drept contul clientului, dispunând trei transferuri bancare neautorizate”, susţin anchetatorii.

Procurorii DIICOT au făcut mai multe percheziţii domiciliare în Ilfov şi Ploieşti în acest caz. Pe numele bărbatului a fost emis un mandat de aducere, el urmând să fie audiat de către procurorii bucureşteni.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.