ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara în cazul unui consilier local din Lipova

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara în cazul unui consilier local din Lipova

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa conflictului de interese de natură administrativă şi penală în cazul unui consiler local al Primăriei Lipova. Potrivit ANI, Dorel Petcu, în calitate de consilier local, a participat la deliberarea şi adoptarea a şase hotărâri ale Consiliului Local al Oraşului Lipova cu privire la înfiinţarea unei societăţi comerciale de interes public şi a unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară, precum şi participarea Primăriei Lipova în calitate de asociat persoană juridică în cadrul acestora. Ulterior, acesta a încheiat cu societatea comercială un contract de muncă, acesta fiind angajat pe funcţia de casier începând cu data de 8 noiembrie 2011.

„Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 46, alin. 1) din Legea nr. 215/2001, art. 75, lit. c) şi art. 77 din Legea nr. 393/2004, precum şi art. 301, alin. (1) din Codul Penal al României”, se arată într-un comunicat de presă remis de ANI.

De asemenea, în calitate de agent de asigurări, a emis opt poliţe de asigurare pentru autovehiculele transmise cu titlu gratuit de primărie în administrarea societăţii comerciale, ulterior, întocmind dispoziţii de plată împreună cu referatele prin care se solicită aprobarea decontării cheltuielilor cu asigurarea vehiculelor.

Având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

„Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, se mai precizează în comunicatul remis de ANI.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.