Ziua Mondială a Animalelor este sărbătorită în diferite moduri în fiecare țară, indiferent de naționalitate, religie, credință sau ideologie politică.
Prin creșterea gradului de conștientizare și educație putem crea o lume în care animalele sunt întotdeauna recunoscute ca ființe simțitoare, iar respectarea deplină a acestora este întotdeauna răsplătită, spun cei de la asociația R.E.A.D.C.
Ziua Mondială a Animalelor a fost inițiată de către Heinrich Zimmermann care a organizat pentru prima dată Ziua Mondială a Animalelor pe 24 martie 1925 la PALATUL SPORTURILOR din Berlin, Germania.
Evenimentul a fost programat inițial pentru data de 3 octombrie, pentru a se alinia cu sărbătoarea Sfântului Francisc de Assisi, patronul spiritual, protectorul ceresc al mediului și animalelor fondator al ordinului Franciscan ce și-a dedicat viața după exemplul lui Isus-Imitatio Cristi ascultându-i sfatul în fața crucii la San Damiano.
„Noi asociația R.E.A.D.C. ajutăm și protejăm practic animalele și cetațeni prin implicare și aplicarea fermă a celor 4 principii – Educare, Înregistrae,Castrare si Dezvoltarea Culturii Adoptiilor. Iar prin lupta în instanță împotriva corupției și abuzului în funcție sprijinim drepturile animalelor și ale proprietarilor. Curtea Constituțională a României în sentința specifică «Sănătatea publică și bunăstarea animalelor este responsabilitatea fiecărui cetățean»”, spun reprezentanții asociației.
Lasă un comentariu