Două tinere au aruncat mai multe geamuri la gunoi. Că așa le-a zis administratorul de bloc…

Două tinere au aruncat mai multe geamuri la gunoi. Că așa le-a zis administratorul de bloc…

Arădenii continuă să arunce tot felul de alte lucruri la rampele destinate colectării gunoiului menajer.

Iar asta se întâmplă în pofida faptului că RETIM a atras în repetate rânduri atenţia că nu poate colecta şi alte deşeuri decât cele prevăzute prin contract.

În acest caz este vorba despre nişte geamuri, aruncate de două tinere care au fost surprinse de cei de la Vocea Strazii Arad Romania. Luate la întrebări, acestea au dat vina pe administratorul de bloc, susţinând că respectivul le-ar fi spus să arunge geamurile acolo. 

Potrivit informaţiilor furnizate de operatorul de salubrizare, peste 50% din cantitatea colectată zilnic în județul Arad nu corespunde normelor stabilite prin contract.

„Nerespectarea regulilor de colectare separată a deșeurilor atrage după sine dificultăți majore în procesul de sortare și pregătire pentru valorificare sau procesare a deșeurilor. Acest lucru generează un risc semnificativ legat de atingerea obiectivelor de reducere a cantităților de deșeuri depozitate și respectiv de reciclare a deșeurilor, asumate de către țara noastră prin aderarea la Uniunea Europeană (de ex. ținta de reciclare a minim 50 % din deșeurile reciclabile generate conform Legii /211/2011 art. 17)”, au precizează, între altele, reprezentanții RETIM.

Foto: Vocea Strazii Arad Romania

Citeşte şi:

DEZASTRU la colectarea gunoiului menajer: Peste 50% din cantitatea colectată zilnic în județul Arad nu corespunde normelor stabilite prin contractul cu RETIM

  1. ce firma de gunoi e asta? nu recicleaza sticla, heloouu, peste tot in europa sticla se recicleaza doar in Arad o firma fantoma rescrie regulile dupa bunul plac si colecteaza ce vor muschii lor. si resturile vegetale cum ar fi frunzele, iarba taiata noi ce facem cu ele, poate retim nu stie dar in Arad sun 50% case cu gradini, cei de la retim sa mearga la un control psihologic urgent si sa se trateze

    Raspunde
  2. Aceiasi problema veche de cand avem parte de contracte cu premirificul Retim. Si la ce va asteptati, asta este urmarea unui contract cretin si pagubos semnat de conducerea Aradului, iar urmarile se vad. Un oras murdar si plin de gunoaie. Toata conducerea Aradului se lauda ca vrea un oras curat, acest lucru cere si populatiei, sa pastreze curatenia. Ba mai spun ca se doreste sa se plateasca doar cat gunoi produce fiecare, dar totodata ni se impune un tarif fix, pentru o cantitate hotarata din birou. Pai atunci, cum sa stimulezi sa nu se mai faca gunoi. Sau, cumva, se vrea ca firmele de colectare sa taxeze populatia dar sa nu mai si lucreze cate ceva. In plus spuneti ca ” peste 50% din cantitatea colectata nu corespunde normelor stabilite ” in contractul primariei cu mirificul Retim. Geniile de la primarie poate ca pot sa ne spuna ce sa facem cu cele peste 50 % din deseurile pe care nu le colecteaza Retimul. Cum scria mai sus si un alt cititor al articolului, in Arad sunt peste 50% case cu gradini. Draga de conducere a primariei striga sus si tare ca fiecare locuitor este obligat si trebuie sa intretina tot ce este in jurul locuintelor, mizeria, praful, sa tunda iarba, sa toaleteze pomii ( frunze si crengi ), vita de vie, etc, etc, caci sunt multe pe langa casa. Si Retimul nu le colecteaza. A-ti auzit cumva pe planeta asta de deseuri biodegradabile, de compost ?. Atunci cum sa nu le colectezi ?. Ce a-ti vrea sa faca populatia cu astea ?. Ca ele exista ca vreti voi sau nu vreti si se produc zilnic. Sa curete, ca doar sunt obligati, dar sa nu le arunce la gunoi, ca nu le colecteaza nimeni, sa nu le arunce prin santuri, prin canale, in ape, in paduri, etc. ca polueaza, sa nu le de-a foc ca e risc de incendiu, sa nu la adune acasa ca e risc de contaminare cu soareci si sobolani. Mai raman patru variante: 1 – populatia sa se mute in corturi sau sa doarma pe strazi si sa-si transforme fiecare locuinta in spatiu pentru depozitat deseuri. Bine, asta este valabil doar pana se umple locuinta. 2 – fiecare locuitor sa fie obligat sa faca conserve sau sa puna la borcan pentru iarna iarba, crengi, frunze, asezonate cu praful maturat din jurul si din curtile locuintelor, eventual totul murat bine si vandut apoi
    spre consum birocratilor primariei. 3 – cand se aduna gunoi de acest tip, sa se centralizeze la capat de strada si sa fie chemata o naveta spatiala intergalactica care sa duca gunoiul spre alte civilizatii extraterestre sau varianta 4 – fiecare sa-si adune gunoiul in fata casei, iar intr-o anumita zi, hotarata de comun acord, toti sa iasa langa gunoiul propriu si sa faca descantece si dansuri rituale ancestrale, completate de vraji samanice sau woodoo, timp de minim cateva ore. Poate, poate, gunoiul va dispare de la sine si primaria scapa de o grija. Dar, in cazul in care una din aceste variante de a scapa de gunoi le surade reprezentantilor primariei, impreuna cu Retimul sa ne faca si demonstratii despre cum se poate pune in aplicare. Si in plus in fiecare locuinta, firesc, se produc si altfel de deseuri caci se fac renovari, modificari prin locuinte, schimbari de mobilier, etc, etc. Ce sa faca populatia cu ele, tocatura de deseuri ?. Inteligentilor care administrati urbea, gasiti prima data rezolvari la problemele populatie, ca ele exista de prea multa vreme deja si abia apoi sa incepeti sa aveti pretentii. Oferiti mai intai variante pentru a aduna tot gunoiul, de orice natura si abia apoi acuzati daca nu se respecta.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.