ANM a emis două coduri galbene pentru județul Arad. Vremea va deveni deosebit de rece

ANM a emis două coduri galbene pentru județul Arad. Vremea va deveni deosebit de rece

Urmează trei zile cu ploi abundente, vânt puternic și grindină în județul Arad iar de duminică vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două coduri galbene pentru județul Arad.Primul este valabil în perioada 16 septembrie, ora 12 – 17 septembrie, ora 12. În intervalul menționat, în Banat, Oltenia, local în Crișana, Transilvania, Muntenia, în sudul și centrul Moldovei, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Interval de valabilitate pentru cel de-al doilea cod emis de ANM este 17 septembrie, ora 12 – 18 septembrie, ora 20. În această perioadă, în vestul, nordul și centrul țării, temporar va ploua, iar în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp, darmai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice și centrale.

Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.

Duminică vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă trecător se vor semnala precipitații mixte.

Foto: Arhivă/ ANM

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.