ANM anunță COD GALBEN de precipitații și ninsori. Care sunt județele afectate

ANM anunță COD GALBEN de precipitații și ninsori. Care sunt județele afectate

Administrația Națională de Meteorologie anunță cod galben de ploi și ninsori, în mai multe județe ale tării.

Primul cod anunțat începe astăzi , de la ora 14:00 și ține până mâine, ora 16:00. Fenomenele vizate sunt cele de răcire accentuată, precipitații mixte, intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte.

 În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat, la început în nordul și nord-vestul țării, iar sâmbătă (06 martie) și în celelalte regiuni.
Vor fi precipitații, vineri (05 martie) în nordul, vestul și centrul țării, iar sâmbătă (6 martie) mai ales în sud.

În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, astfel încât în Maramureș, Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte.

La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60…90 km/h, viscolind temporar zăpada.

Intensificări ale vântului se vor înregistra și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h și, trecător, 70 km/h.

Cea de-a doua atenționare meteo începe de astăzi, ora 16:00 și ține până mâine, ora 16:00, fenomenele vizate fiind cele de ninsori moderate cantitativ și viscol.

Zone afectate: Carpații Orientali și Carpații Meridionali

În intervalul menționat, la munte va ninge moderat cantitativ (15 – 20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi mai ales în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.