„Antidot fiscal în 60 de minute”, un webinar organizat de UVVG Arad

„Antidot fiscal în 60 de minute”, un webinar organizat de UVVG Arad

UVVG Arad, prin Centrul de Antreprenoriat, a organizat cea de-a treia ediţie a webinarului „Antidot fiscal în 60 de minute”.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, prin Centrul de Antreprenoriat UVVG, ȋn parteneriat cu Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie, a organizat, zilele trecute, webinarul: „Antidot fiscal ȋn 60 de minute – Ediţia a III-a”. Evenimentul a avut drept scop de a veni în sprijinul antreprenorilor, pentru a fi la curent cu cele mai recente modificări legislative, prezentarea în sinteză a acestora și aplicabilitatea lor, cu adresabilitate directă mediului de afaceri, specialiştilor, practicienilor din domeniul economic, financiar, contabil – fiscal, oamenilor de știință, cercetătorilor, economiştilor, juriştilor și antreprenorilor cu reputație naţională şi internațională.

Invitatul ediţiei a fost prof. univ. dr. Florin Cornel Dumiter, consultant fiscal şi expert contabil, care a prezentat tema: „Convențiile de evitare a dublei impuneri internaționale înainte şi după ratificarea MLI”. Un subiect de actualitate pentru toate categoriile profesionale, cu adresabilitate ȋn special antreprenorilor din domeniul economic, economiştilor, celor din domeniul financiar – contabil şi organelor de control din cadrul ANAF.

Temele prezentate au făcut referire, printre altele, la modificările legislative privind: impozitul pe profit; TVA; obligativitatea transmiterii cererilor la organul fiscal prin mijloace electronice de transmitere la distanţă; modificări la declaraţiile – D101 şi D120; servicii online de informare şi verificare parteneri; accesare fonduri din PNRR; schimbul de informaţii între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi persoanele juridice de drept privat; modele de completare a Declaraţiei Unice – (DU212); locurile de muncă vacante la nivel naţional şi ȋn reţeaua EURES; convențiile de evitare a dublei impuneri internaționale înainte şi după ratificarea MLI; servicii online de informare şi verificare parteneri 2022.

„Situaţia economică actuală în ceea ce privește impactul post pandemie şi dinamica modificărilor legislative, pentru antreprenori, practicieni şi nu numai, aplicarea, adaptarea şi preluarea ȋn timp real a noilor modificări legislative, au un rol fundamental pentru buna desfăşurare a activităţii. De aici şi ideea organizării acestor webinarii, care vin în sprijinul mediului de afaceri”, spune redactorul şi moderatorul webinarului, conf. univ. dr. Marius Boiţă, director al Centrului de Antreprenoriat UVVG.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.