ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ: Austria TRIMITE ARMATA la graniţa cu Ungaria, pentru a opri VALUL DE IMIGRANȚI

ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ: Austria TRIMITE ARMATA la graniţa cu Ungaria, pentru a opri VALUL DE IMIGRANȚI

Austria a mobilizat armata la graniţa cu Ungaria pentru a face faţă valului de imigranţi. Este vorba despre 2.200 de soldaţi care se vor poziționa la frontieră, operaţiuni militare urmând a se desfășura şi în Marea Mediterană.

Totodată, circulația trenurilor în ambele sensuri între Austria și Germania a fost suspendată duminică la inițiativa Germaniei, începând cu orele locale 17:00 (18:00, ora României) până luni la orele locale 06:00 (07:00, ora României).

Suspendarea traficului feroviar a venit în aceeași zi în care Germania a anunțat reintroducerea temporară a controalelor la frontierele interne ale UE, în special la cea cu Austria.

Ministerul german de Interne Thomas de Maiziere a dispus introducerea de controale temporare la frontiera cu Austria și a declarat că refugiaţii nu vor putea alege ţările-gazdă. Totodată, el a îndemnat celelalte state europene să intensifice eforturile de solidaritate în criza imigranţilor.

Germania a avut şi în luna mai controale temporare la frontiera cu Austria. Conform Acordului Schengen, în situaţii excepţionale, ţările pot introduce, temporar, controale la frontierele din cadrul spaţiului comun de liberă circulaţie.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.