Anunț de ULTIMĂ ORĂ: Toate TRANZACȚIILE cu carduri bancare, VERIFICATE DE ANAF!

Anunț de ULTIMĂ ORĂ: Toate TRANZACȚIILE cu carduri bancare, VERIFICATE DE ANAF!

Alarmant! ANAF-ul are mână liberă să verifice fiecare tranzacție pe care o faci cu cardul tău bancar.

În acest sens, începând cu data de 1 iulie, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) poate solicita zilnic de la bănci o listă cu persoanele care își deschid sau închid un cont bancar, indiferent de calitatea acestora: persoane fizice sau juridice, precum şi datele de identificare ale persoanelor care deţin dreptul de semnătură pentru conturile deschise la acestea.

ANAF va primi, în fiecare zi lucrătoare, și o listă a persoanelor care închiriază casete de valori, precum şi încetarea contractului de închiriere, scrie avocatnet.ro.

Conform reglementărilor în vigoare, instituțiile de credit sunt obligate ca, la solicitarea Fiscului, să comunice, pentru fiecare titular care face subiectul solicitării, toate rulajele şi/sau soldurile conturilor deschise la acestea, precum şi informaţiile şi documentele privind operaţiunile derulate prin respectivele conturi.

În primele trei luni ale anului, băncile au transmis doar raportări simplificate către ANAF, astfel încât instituţia a decis să amâne, până la 1 iulie, termenul de la care băncile vor fi obligate să raporteze zilnic informaţiile despre conturile bancare deschise şi închise.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.