ANUNȚUL așteptat despre RESTAURANTE. Se DESCHID sau NU de la 1 iulie!?

ANUNȚUL așteptat despre RESTAURANTE. Se DESCHID sau NU de la 1 iulie!?

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a atras atenția aseară, la Digi24, că deschiderea restaurantelor nu va fi posibilă la 1 iulie dacă numărul cazurilor de infectare cu coronavirus se menține ridicat.

La finalul acestei săptămâni se va lua decizia redeschiderii restaurantelor, însă acest lucru nu va fi posibil „dacă se mențin lucrurile astea”, a spus ministrul, referindu-se la numărul de cazuri noi de coronavirus.

„Dacă se mențin lucrurile astea, nu cred că vom avea verde de la Ministerul Sănătății pentru a avea o nouă relaxare a măsurilor, ci vom mai aștepta, probabil două săptămâni, să vedem ce se întâmplă”, a declarat Virgil Popescu.

„Suntem îngrijorați de ceea ce se întâmplă și nu vrem să avem un val doi mai devreme decât sfârșitul anului, dacă va fi acest val doi. Adică nu vrem să avem un val doi autocreat de noi, prin faptul că nu respectăm regulile. Fac un apel la români să respecte regulile, pentru că respectând regulile automat relaxarea va continua și vom avea și restaurante deschise, și spectacole și cinematografe”, a subliniat ministrul.

Popescu a adăugat că după ultimele măsuri de relaxare, populația nu a mai respectat regulile de protecție. „Românii au simțit nevoia de o activitate debordantă, încâlcând regulile. Cred că e momentul să ne liniștim un pic, să respectăm regulile, ca să putem să mergem și mai departea cu relaxarea”, a spus ministrul.

Sursa: Digi 24

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.